Fanzone
Xavi, a la roda de premsa
Foto: Xavi, a la roda de premsa | EFE/Alejandro García
Barça-Mallorca

Xavi, sobre Busquets i Alba: "Gestionar amics és difícil, però soc l'entrenador"

Actualitzat: Dissabte, 27 de maig de 2023. 16:37
Temps de lectura: 3 minuts
Xavi, a la roda de premsa
Foto: Xavi, a la roda de premsa | EFE/Alejandro García

L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha parlat sobre les sortides de Sergi Busquets i Jordi Alba i sobre l'emotiu partit que es viurà aquest cap de setmana contra el Mallorca al Camp Nou. 

Per què és important? El Barça s'enfrontarà aquest diumenge a les 19.00 h al Mallorca. L'entrenador culer ha parlat sobre quin impacte tindrà pel que fa al lideratge de l'equip les sortides dels capitans Jordi Alba i Sergio Busquets. A més, també de l'emoció que suposa que demà sigui el darrer partit a l'actual Camp Nou abans del trasllat a Montjuïc. 

Què ha dit Xavi? 

  • "Demà serà un dia molt emotiu amb l'adeu al Camp Nou per les obres i de Jordi Alba i Busquets. Tant de bo brindem a la nostra afició la nostra millor versió".
  • "Una de les coses més difícils és gestionar amics (Alba i Busquets) i dir-los que hi ha un altre per sobre d'ells. Al final soc l'entrenador del Barça i he de prendre decisions. No ha sigut fàcil, però el càrrec d'entrenador està per sobre de qualsevol altra cosa, prioritzo l'equip".
  • "El millor moment que he viscut al Camp Nou va ser el comiat que em van fer, l'estima de la gent, anar-me'n guanyant el triplet..."
  • "Serà un comiat emotiu i trist, hem viscut tantes coses, però bé, és una bona causa per tenir un estadi millor".
  • "Volem tornar a guanyar, que Robert tingui el pitxitxi i Ter Stegen el Zamora, així arredonim la temporada".
  • "Jordi i Busi eren dos capitans i referència pels companys, però al final els rols es van marcant i ara hi ha gent que ha de fer un pas cap endavant. Alba ha decidit anar-se'n, creu que és el moment".

En detall: El tècnic ha descartat els rumors de la sortida de Koundé: "No hi ha cap problema amb ell per molt que ho digueu a la premsa, és un gran professional i fonamental a l'equip."

L'anècdota: Li han preguntat a Xavi que aprofitant que Coldplay es troba a Barcelona i que 'Viva la Vida' és la cançó que recorda al Barça de Pep Guardiola, quina cançó vol escoltar del seu equip amb ell com a tècnic. 

  • "Si hi ha una cançó a la història del Barça és aquella en la qual fem història i esperem que n'hi hagi una, ja ho posarem". 

D'on venim? 

  • Als culers els ha afectat ser campions, i no precisament de forma positiva: El Barça encadena dues derrotes consecutives a la Lliga contra Valladolid i Reial Societat.
  • Qui ja diran adeu al Camp Nou des de la grada seran Pedri i Araujo. Ambdós es queden fora de la convocatòria al darrer partit a l'estadi culer, el qual començarà ja les obres per la seva remodelació fins a 2024. 
  • Un partit molt especial per Sergio Busquets i Jordi Alba. El xoc contra el Mallorca serà el darrer cop que ambdues llegendes vestiran de blaugrana davant de la seva afició. 

La convocatòria

Categoria: Fanzone