Fanzone
El Barça i Madrid al Clàssic
Foto: El Barça i Madrid al Clàssic | EFE/Kiko Huesca.
Barça

Barça i Reial Madrid es queden sense 'El Clàssic' per culpa de la Lliga

Actualitzat: Diumenge, 28 de maig de 2023. 08:31
Temps de lectura: 2 minuts
El Barça i Madrid al Clàssic
Foto: El Barça i Madrid al Clàssic | EFE/Kiko Huesca.

Joan Laporta i Florentino Pérez hauran d'aparcar les seves diferències pel Cas Negreira i tornar a unir-se: El Clàssic entre Barça i Madrid es troba en perill i ambdós equips hauran de buscar una solució si volen que la Lliga no es quedi amb aquest tradicional duel. 

 Per què és important? El Clàssic és aquell partit que qualsevol aficionat de futbol espera. Tot i això, el derbi més important del món ja no es podrà dir així: Barça i Madrid perden la batalla judicial contra la Lliga i se'ls prohibeix utilitzar la paraula 'Clàssic' per referir-se a aquest rellevant duel.

Què en sabem?

  • El Barça i el Reial Madrid perden l'expressió 'El Clàssic'. L'Oficina Espanyola de Patents i Marques ha anul·lat la petició que ambdós conjunts van sol·licitar per apropiar-se d'aquest terme.
  • Els blaugranes i els blancs al·leguen des del 2017 que la marca, la qual està utilitzant ara mateix la Lliga, els pertany. Tot i que en 2021 es van unir en diversos procediments legals per fer-se amb ella, ara l'Oficina de Patents rebutja el seu recurs. 

El motiu: L'Oficina Espanyola de Patents considera que pot haver-hi una confusió i associar 'El Clàssic' a La Lliga i que, per tant, això suposaria un avantatge comparatiu respecte a la competència perquè l'usuari associaria la marca de la Lliga amb Barça i Madrid.

Previsions: Aquests fets són realment importants, perquè ni Barça ni Madrid podrien utilitzar la marca 'El Clàssic', la qual té molta notorietat dins l'àmbit comercial. 

  • Per tant, poden perdre fonts d'ingressos, per exemple, cada cop que es disputi aquest duel, es realitzin esdeveniments publicitaris o campanyes de promoció.
  • Cal recordar que cap dels dos equips ha registrat la marca, ni a la Unió Europea ni a Espanya
  • Ambdós clubs tenen un mes per recórrer aquesta decisió. Si no, Barça i Madrid es quedaran sense una de les marques a l'esport més importants del món. 
Categoria: Fanzone