Fanzone
Dembélé amb el Barça
Foto: Dembélé amb el Barça | Rodrigo Jiménez/Efe
Mercat de fitxatges

L'aposta final del Barça per Dembélé perquè no abandoni el club

Actualitzat: Dissabte, 27 de maig de 2023. 16:44
Temps de lectura: 2 minuts
Dembélé amb el Barça
Foto: Dembélé amb el Barça | Rodrigo Jiménez/Efe

Les negociacions del Barcelona amb Dembélé han començat i perdre el futbolista no entra dins dels plans de Xavi. Ara, cal veure si arribar a acords amb el seu agent, Moussa Sissoko, és igual de turbulent l'any anterior. Coneix aquí tot respecte al que està en joc.

Per què és important? Dembélé s'ha convertit en una peça clau per a Xavi al Barça. El tècnic ha donat amb la tecla perquè el francès, allunyat ja de les lesions, visqui el seu moment més dolç al Barça. No obstant això, el club té pressa per renovar-lo i evitar un altre serial com el viscut amb la renovació de l'any anterior. 

Quant li va costar al Barcelona Dembélé? 

Amb dades: El Barça va aconseguir el 2017 un traspàs milionari: el PSG va pagar la clàusula de rescissió de 222 milions per Neymar. El club, amb la urgència d'un recanvi, va apostar per Dembélé amb força.

  • Els blaugranes van pagar 105 milions fixos +40 variables (en funció dels objectius) al Borussia pel futbolista francès. Finalment, el club ha abonat 135 milions per Ousmane. 

Què li va oferir el Barcelona a Dembélé per quedar-se? 

D'on venim? El club no vol repetir els problemes de la renovació anterior costi el que costi.

  • El futbolista acabava contracte en juny del 2022 i no decidia el seu futur. El Barça li va donar un ultimàtum: renovar o sortir al mercat d'hivern.
  • La crispació va ser tal que el futbolista va acabar apartat de l'equip fins que fes una elecció.
  • Finalment, el club va pactar renovar-lo fins al 30 de juny de 2024. Xavi va donar la cara pel seu protegit i Sissoko, qui més problemes posava per renovar, va decidir fer les paus amb el club. 

Fins quan es quedaria Dembélé al Barça? 

Previsions: El Barça ja estudia una oferta de renovació i per evitar un altre serial, Mateu Alemany i Jordi Cruyff ja han tingut dues reunions amb Sissoko per apropar postures. 

  • El club li proposa continuar fins al 2027 amb les mateixes condicions econòmiques. Tot i això, el seu sou podria créixer en funció d'objectius, igual que passa amb Lewandowski.
  • L'executiu de Laporta no pot esperar massa si vol apostar pel francès: fins ara la clàusula de rescissió de Dembélé és de 100 milions. No obstant això, a partir d'aquest estiu es reduirà a 50 milions, un preu bastant assequible per a molts equips d'Europa.