Fanzone
Barça (3-0) Mallorca

El Camp Nou brilla per últim cop i el Barça s'acomiada entre llàgrimes de Busquets i Alba

Actualitzat: Diumenge, 28 de maig de 2023. 22:41
Temps de lectura: 3 minuts

El Barça miraria per darrer cop el Camp Nou, de la mateixa manera que ho farien Jordi Alba i Sergio Busquets. El triomf contra el Mallorca passava a un segon pla (3-0), totes les mirades se centraven en ambdues llegendes que apagaven la seva llum allà on havia estat la seva casa.

Per què és important? Les llums del Camp Nou s'apagarien per sempre, igual que ho farien Jordi Alba i Busquets. Havia arribat el moment de dir adeu i de trepitjar per últim cop la gespa. De la mateixa manera que Coldplay abandonava l'estadi Lluís Companys després de la seva interminable gira, el Barça viuria el seu darrer triomf (3-0) contra el Mallorca i l'adeu definitiu. Els gols de Gavi i el doblet d'Ansu farien història: serien els últims abans del desterrament a Montjuïc. 

Els motius

  • El Camp Nou sabia que avui tocava dir adeu. Dir adeu a aquestes carreres per la gespa de Dembélé, a aquests càntics en constant record cap a Leo Messi, als gols, a l'èxtasi, als somriures i les llàgrimes. L'adeu a un estadi que mai tornaria a ser el mateix.
  • Ansu Fati necessitaria sols un minut per a alliberar tota la tensió acumulada a la temporada amb el primer gol. El de la Pedrera, carregat per les expectatives de portar el 10, demanava ser important en un Barça necessitat de sortides de futbolistes.
  • Jordi Alba, juntament amb Busquets, viuria el seu últim partit amb el Barça a casa desterrat per un inesperat Balde. Tot i això, el 28 tardaria 17 minuts a dir adeu al Camp Nou. La dura entrada d'Amath li costaria la vermella. El lateral sortiria en braços de Koundé i amb Gavi eixugant-li les llàgrimes.  
  • Ansu Fati es desvivia a la gespa abrigallat pel seu equip. El futbolista, amb el seu segon gol, i gairebé fregant el tercer, volia frenar la seva anunciada sortida del club. 
  • Dembelé volia picar també amb el gol, però el Mallorca li ho impedia a la mateixa línia de gol, però tombar un Barça amb 10 era una lluita contra corrent, sobretot quan Lewandowski estava decidit a ampliar la distància amb Benzema al pitxitxi. 
  • Seria Gavi qui arredoniria la tarda. El migcampista s'uniria a la festa perquè l'última nit al Camp Nou acabés amb sabor de triomf. La nit s'acabava i tocava dir adeu. Marcos Alonso entraria per Jordi Alba i Eric per Busquets. El d'Hospitalet i de Badia abraçats pels seus companys, trepitjarien per darrer cop la gespa del Camp Nou.

En detall: El Barça ha comunicat que la lesió de Balde serà de 6-7 setmanes.

Situació actual: El Barça recupera per fi la victòria davant la seva afició i s'acomiada del seu estadi i de les seves llegendes.

  • Coldplay inaugurava l'estadi Lluis Companys amb aquell 'Viva la vida tan recurrent', ara seran els de Xavi, condemnats a Montjuïc, qui voldran tornar a escoltar aquell especial himne allí.
Categoria: Fanzone