Fanzone
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash
Cas Negreira

La jutgessa imputa el fill de Negreira pels pagaments del Barça

Temps de lectura: 2 minuts
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha decidit investigar Javier Enríquez Romero, fill de l'exdirigent arbitral José María Enríquez Negreira, en el cas de suposats favors arbitrals al FC Barcelona, segons ha avançat la Cadena Ser.

Per què és important? El Barça va pagar més de 7,3 milions d'euros a les dues empreses de Negreira del 2001 al 2018 mentre aquest era vicepresident del CTA.

Què en sabem? En la seva denúncia, la fiscalia relata que Negreira va crear la societat Dasnil 95 SL l'any 1995, dedicada a la publicitat i vídeos esportius, que ell dirigia i posseïa en exclusiva, tot i que el seu fill figurava com a administrador únic.

  • El 2005 va crear una altra societat, Nilsad, de la qual tenia el 95% del capital, i el seu fill el 5% restant. Aquesta es dedicava al mateix i es va dissoldre el 2016.
  • El fill de Negreira, que havia estat jugador professional i tècnic esportiu, va constituir una tercera empresa el 2002 dedicada al 'coaching' i l'assessorament esportiu, a més d'elaborar informes arbitrals per a equips de futbol.

En detall: La fiscalia assegura que, "a través dels presidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, el FC Barcelona va aconseguir i mantenir un acord verbal estrictament confidencial amb Enríquez Negreira per tal que, en la seva qualitat de vicepresident del CTA i a canvi de diners, realitzés actuacions tendents a afavorir el FC Barcelona en la presa de decisions dels àrbitres".

  • Per fer-ho, les dues empreses de Negreira van presentar factures al Barça sense que "responguessin a cap prestació o serveis d'assessorament tècnic real".
  • El ministeri públic diu que de moment no ha quedat acreditat que el fill de Negreira, inicialment investigat per la fiscalia, compartís el propòsit del seu pare.

A més: La fiscalia conclou que els comptes bancaris on Negreira va cobrar les factures pràcticament només ingressaven diners del Barça, la majoria dels quals eren retirats mitjançant xecs al portador per part d'empleats de Negreira

Finalment: El jutjat ha declarat el secret de sumari durant un mes més per investigar el mateix Negreira, el Barça, els expresidents Rosell i Bartomeu i altres exdirectius per corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu.

  • El secret del sumari s'acostuma a dictar quan hi ha mesures invasives, com ara la intervenció de telèfons.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Cas Negreira Futbol