Fanzone
Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid
Foto: Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid | Europa Press
Champions

El Barça busca la segona Champions contra el Wolfsburg amb el retorn de Putellas

Temps de lectura: 2 minuts
Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid
Foto: Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid | Europa Press

Les blaugranes busquen la segona Women's Champios League de la història del Barça. Aquest dissabte es veuen les cares amb el Wolfsburgo.

Per què és important? El creixement del futbol espanyol en categoria femenina ha estat gràcies al Barça. Tot i que altres equips no tenen la mateixa inversió econòmica, el club ha marcat un camí a seguir.

Què en sabem? El Barça disputarà la seva tercera Champions consecutiva, la quarta en cinc anys. L'any 2021, es van enfrontar al Chelsea i van aixecar el seu primer títol.

  • En dues ocasions de les tres finals, les blaugranes han hagut de trobar-se amb l'Olympique de Lió. En les finals de 2019 i 2022, les franceses van guanyar.

Tot l'equip a Eindhoven: El tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, s'enduu a vint-i-cinc futbolistes del primer equip, més les jugadores del planter Vicky López i Maria Pérez. 

  • Les blaugranes ja compten amb el retorn d'una Alexia Putellas que va tornar al terreny de joc el passat mes d'abril, 299 dies després de la seva greu lesió.
  • D'altra banda, també podrà comptar amb Lucy Bronze i Fridolina Rölfo, que estaven lesionades.

Què diu la capitana? La jugadora i capitana del Barça Femení, Alexia Putellas, va destacar que el conjunt blaugrana és més “versàtil” i que la derrota de la temporada passada a la final de Turín és "una motivació més" per la final de Champions.

  • "Crec que l'any passat va estar molt igualada, tot i que el resultat va ser de 3-1. Continuo pensant que va ser el pitjor partit de la nostra temporada i que els petits detalls van marcar la diferència", ha dit Putellas.
  • "Opino que demà serà igual. L'equip ha tingut una evolució positiva en els darrers dos anys, crec que som més versàtils, tenim més formes de jugar", ha comentat Putelles en una roda de premsa.

Quan i on? El partit es disputarà aquest dissabte 3 de juny, a les 16:00 hores davant del Wolfsburg alemany i al Phillips Stadion d’Eindhoven.

En profunditat: Amb el títol de Lliga assolit i a 90 minuts de la Champions, les culers preveuen facturar 12 milions. D'aquesta manera, les blaugranes aconsegueixen una fita històrica pel futbol femení: per primer cop un equip femení és rendible.

  • Els ingressos comercials ascendirien a 8 milions gràcies a patrocinis. A més d'incloure el Barça femení en acords com el d'Spotify o Bimbo, a la màniga de l'equip de la Lliga F, també ha firmat altres exclusius amb marques com Heura i GLS, fins al 2025. 
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Champions Barça