Fanzone
Celebració del Barça i l'afició a la plaça Sant Jaume
Foto: Celebració del Barça i l'afició a la plaça Sant Jaume | EFE
Women's Champions League

La celebració del Barça a Sant Jaume: Aitana afònica, Giráldez speaker, Laporta desfermat...

Temps de lectura: 3 minuts
Celebració del Barça i l'afició a la plaça Sant Jaume
Foto: Celebració del Barça i l'afició a la plaça Sant Jaume | EFE

La plaça de Sant Jaume ha estat l'epicentre d'una nova festa blaugrana per la consecució de la segona UEFA Women's Champions League del Barça. Una festa plena de moments divertits entre futbolistes i autoritats, ja que el club ha estat rebut per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Per què és important? L'últim cop que la plaça de Sant Jaume va ser escenari d'una celebració blaugrana va ser l'any 2003, amb la consecució de l'Eurolliga de bàsquet. 20 anys després, el Barça, Barcelona i la Generalitat han recuperat la tradició i ho han fet amb les flamants campiones d'Europa.

A fons: Les jugadores, l'staff i el president Joan Laporta han arribat a la plaça de Sant Jaume a les 18, on han estat rebuts pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Des del balcó del Palau, han sortit tots a fer diversos parlaments davant de 1.500 aficionats.

  • Poc després, han travessat la plaça per rebre les felicitacions de l'alcaldessa en funcions Ada Colau i han tornat a saludar la massa blaugrana des del balcó de l'Ajuntament.

Què diuen? Alexia Putellas, Pere Aragonès, Ada Colau i Joan Laporta han fet diversos parlaments.

  • "Per nosaltres és molt important viure un dia com el d'avui, amb tota l'afició aquí. És una tradició que els més joves no coneixien i aquest és el primer cop que es fa amb el femení, i amb la Champions a casa", ha celebrat la capitana al Palau.

  • "Heu esdevingut referents per a moltíssimes nenes, que gràcies a vosaltres han vist un camí per poder ser protagonistes en l'àmbit de l'esport", en paraules del president de la Generalitat.

  • "President, ciutadans i ciutadanes de Catalunya, la Champions del femení ja la tornem a tenir aquí. Visca el Barça i visca Catalunya!", ha celebrat el mandatari culer.

  • L'alcaldessa en funcions ha agraït a les futbolistes "una victòria èpica, que no s'oblida", ha celebrat "l'aposta del Barça pel futbol femení" i ha defensat erradicar el masclisme a l'esport i a tots els àmbits de la societat. A més, ha demanat als futurs governs municipals que organitzin un Mundial de futbol femení a Barcelona.

L'afonia d'Aitana Bonmatí: La migcampista Aitana Bonmatí, clau en fer una de les assistències de la remuntada contra el Wolfsburg, ha protagonitzat un dels moments més simpàtics de la tarda. Quan ha agafat el micro al balcó del Palau, amb prou forces ha pogut parlar per l'afonia que ha agafat després de tanta celebració.

  • "No parlo avui", feia broma la futbolista en començar, animada pels aficionats. "Us volia donar les gràcies per ser aquí el dia d'avui. És molt especial compartir amb vosaltres aquesta Champions. Hem creat una sintonia molt maca, us la devíem, us la dediquem i aquí la tenim!", ha dit amb una veu molt afònica.

L'speaker Giráldez: Jonatan Giráldez ha demostrat la seva habilitat no només per donar-li la volta a un partit amb la seva xerrada al descans, sinó també ser un autèntic mestre de cerimònies.

  • Ha animat el miler i mig d'aficionats amb el micròfon a la mà: "Crideu si esteu d'acord amb mi... Tenim el millor equip del món! Treballem pel millor equip del món! Tenim la millor afició del món! Visca el Barça i visca Catalunya!"

Per acabar: En diversos moments al llarg de la festa, la megafonia ha fet sonar la cançó de The Tyets 'Coti x Coti', la preferida de l'equip blaugrana i la que sona al vestuari per cada celebració.