Fanzone
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | Oscar J. Barroso / Europa Press
Economia

Llum verda al pla de viabilitat del Barça: Està Messi més a prop del club blaugrana?

Temps de lectura: 2 minuts
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | Oscar J. Barroso / Europa Press

La Lliga ha validat finalment el pla de viabilitat econòmic presentat pel FC Barcelona fa unes setmanes per les dues pròximes temporades.

Per què és important? Això vol dir que el Barça ja té llum verda a totes les operacions que ha de completar el club blaugrana de cara a la pròxima temporada, tot i que no vol dir que un retorn de Messi sigui del tot possible.

Què esperar? En el pla consten les sortides de Griezmann, Memphis, Alba i Piqué, amb la qual cosa el Barça ja pot inscriure els contractes de Gavi i Arújo així com fer factibles les renovacions d'Iñaki Peña, Sergi Roberto i Marcos Alonso.

Què passa amb Messi? La llum verda al pla no significa que el club blaugrana pugui fitxar sense condicions perquè no compleix encara amb les normes del joc financer i encara ha de reduir la massa salarial que supera els 600 milions.

  • El Barça es troba sota la regla del 40% (només poden invertir en fitxatges el 40% del que estalviïn) i poden fer servir el 20% del que traspassen. Un context que no afavoreix precisament incorporacions com la de Messi.
  • Amb el pla aprovat, el Barça només pot emprar entre 10 i 15 milions d'euros a la inscripció de futbolistes.

A la pràctica: Ara cal saber què vol fer Messi. Precisament, aquest dilluns el seu pare, Jorge Messi, s'ha reunit amb el president del club, Joan Laporta.

Les ofertes: Messi té sobre la taula sucoses ofertes, però tres camins.

  • La primera és la de l'Inter de Miami: una copiosa suma de diners a una ciutat idíl·lica dels Estats Units.
  • La segona, de l'Al-Hilal, a Riad, Aràbia Saudita: una oferta que de materialitzar-se el convertiria en el futbolista més ben pagat del món i de la història.
  • El tercer camí és el sender blaugrana. Una ruta plena de revolts econòmics, dificultats contractuals, però que condueix de tornada a casa.
Categoria: Fanzone