Fanzone
Leo Messi en un partit amb el PSG
Foto: Leo Messi en un partit amb el PSG | Europa Press
Futbol Club Barcelona

Messi: "Em feia molta il·lusió tornar al Barça, però no volia que baixessin sous"

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 8 de juny de 2023. 12:13
Temps de lectura: 3 minuts
Leo Messi en un partit amb el PSG
Foto: Leo Messi en un partit amb el PSG | Europa Press

Lionel Messi volia tornar al Barça, però no volia trobar-se en la situació de 2021, quan ja el van acusar de "moltes coses incertes a Barcelona". El millor jugador de futbol del món sentia que encara li faltaven moltes coses per fer i s'ha decantat, finalment, per jugar amb el cuer de la lliga dels Estats Units, l'Inter de Miami.

Què en sabem? En una entrevista conjunta a Mundo Deportivo i Sport, el golejador ha argumentat aquest dimecres la seva decisió, que ha decebut una gran part de la família culer.

  • Messi no volia que el seu retorn comportés una baixada de sou a la plantilla i la venda de jugadors. Explica que no tenia clar del tot que l'operació es pogués realitzar en sintonia amb la Lliga i apunta a les crítiques que va rebre fa dos anys abans i després de la seva marxa del Camp Nou.

Què diu? 

  • Al davanter li feia "molta il·lusió" vestir de nou de blaugrana, però no ho acabava de veure clar perquè no volia "retornar a la mateixa situació" que el 2021.
  • "Em van explicar que s'havien de vendre jugadors i abaixar sous, i jo no volia passar per això ni fer-me càrrec de tot plegat".
  • "Ja se'm va acusar de moltes coses incertes a Barcelona i no volia passar per tot això".
  • "Tenia por que es tornés a repetir el que va passar el 2021, quan també se'm va dir que la Lliga ho acceptava tot".

En profunditat: L'exjugador del PSG explica que el seu enllaç directe amb el Barça és el seu entrenador, Xavi, que estava encantat de poder entrenar-lo. 

  • Amb el president del club, Joan Laporta, ha parlat "molt poquet, una o dues vegades com a molt".
  • El club assegura en un comunicat que li desitga "molta sort en la seva nova etapa professional" i explica que el pare de l'argentí, Jorge Messi, va comunicar a l'entitat culer la decisió de marxar a Miami. 

Tot i això: Encara que la possibilitat de veure Messi marcant gols de nou com a blaugrana s'esvaeix, el jugador insisteix que en el futur voldria tornar al club on se sent estimat.

  • El pare del jugador de 36 anys ha acordat amb Laporta que treballaran per promoure un gran homenatge a l'astre argentí.

A partir d'ara: Jugar al soccer nord-americà era una opció que l'argentí tenia al cap des de feia temps. A Miami té una casa en propietat i sempre ha valorat aquesta opció des d'un punt de vista més personal que futbolístic.

  • L'Inter de Miami és el cuer de la conferència est de la Major League Soccer i li pagarà més de 200 milions de dòlars. També s'assegura un percentatge dels ingressos extra que la lliga ingressarà gràcies a la seva presència.