La Jungla
Televisió

Així és Bea Duodu, primera presentadora negra del 3/24

Barcelona.

Beatrice Duodu. Així es diu la periodista que aquest dilluns ha fet història a l'esdevenir la primera presentadora negra dels informatius a la televisió pública catalana.

Per què és important? En els prop de 40 anys de vida de TV3, mai abans una persona negra s'havia col·locat al davant de la càmera per presentar un programa informatiu. Ara, després d'haver presentat per primer cop el noticiari del 3/24, Bea Duodu es converteix en la primera persona negra en trencar aquest sostre de vidre.

Qui és Bea Duodu? Nascuda a Vic de pares ghanesos, Duodu és periodista per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El seu Treball de Fi de Grau (TFG), amb perspectiva de gènere, titulat On són les dones negres?, va guanyar el premi al millor TFG. Abans d'arribar a presentar el 3/24, la seva carrera ha passat per:

  • RTVE, com a redactora d'informatius i dels programes El escarabajo verde i Repor.
  • Planta baixa de TV3, com a reportera i redactora.
  • RAC1, com a redactora i locutora.

Què diu Bea Duodu? Després d'haver presentat per primera vegada el 3/24, Duodu ha definit el seu fitxatge com una "victòria col·lectiva" de la comunitat negra i migrant.

  • "Soc aquí gràcies a la feina de totes les que lluiteu per reclamar el nostre lloc a la societat catalana".
  • "Això només és l'inici, les filles de les migrants seguirem treballant per ocupar tots els espais".
  • "És un canvi inevitable, els mitjans i la societat ja ho veuen".

Per últim: Personalitats de la comunitat negra a Catalunya i Espanya també s'han pronunciat sobre la fita que Duodu hagi estat escollida com a presentadora d'un programa informatiu. Entre els que s'hi han referit hi ha:

  • Moha Gerehou, periodista de La Hora de La 1: "Quin orgull veure la Bea Duodu com a part de la plantilla de presentadors d'informatius de TV3. Bravo per ella i la cadena per aquest pas que haurien de seguir més mitjans de comunicació".
  • Basha Changue, diputada de la CUP al Parlament: "Ha quedat un dia fantàstic per celebrar que la Bea Duodu ha començat al 3/24. Go sista!".
  • Yolanda Sey, cantant i actriu: "La Bea Duodu ha fet història. Quina alegria, amiga".
Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió TV3