La Jungla
Foto: | TV3
Televisió

Carles Porta reacciona a la còpia de 'Crims' de TV3 en una altra tele: "Millor callo"

Barcelona.
Foto: | TV3

L'èxit de Crims és un caramel televisiu. Amb el programa de Carles Porta, TV3 rebenta audímetres. La tercera temporada, acabada el passat mes de juny, va tenir una audiència mitjana del 25,8%. És per això que Movistar+ ha comprat els drets dels capítols ja existents i des de començaments d'aquest any emet el format en castellà. Una altra cadena, en canvi, ha optat per la via de la còpia: À Punt, la televisió pública valenciana, sota el títol de L'hora fosca.

Al detall: Fa pocs dies, Carles Porta feia palès el seu malestar amb una comentada reacció a Twitter. Preguntat per un espectador sobre L'hora fosca d'À Punt, "que té un format molt similar a Crims" —deia—, i sobre la "relació formal de sessió de format entre les dues versions", el presentador lleidatà deixava entreveure el seu enuig amb la còpia valenciana del programa. "Millor callo", va tancar el tema de forma sibil·lina. 

Què és L'hora fosca? És el programa de true crime d'À Punt, estrenat el març del 2021, un any després que Crims fes el salt de Catalunya Ràdio a TV3. Ja se n'han fet dues temporades, amb un total de 21 episodis que recuperen casos de la crònica negra valenciana com el crim de Patraix, el depredador de Castelló o l'assassinat de la Puríssima.

Semblances amb Crims: Mateixos plans de les localitzacions, ús idèntic de la música, introducció de dramatitzacions, estructura calcada del format d'entrevistes a testimonis i agents policials (taula i got inclosos). A L'hora fosca d'À Punt només li falta un detall: no té en Carles Porta.

Què diu la productora? Principal ha contactat amb True Crime Factory, la productora que, de forma conjunta amb Goroka i la CCMA, realitza Crims. Responsables de l'empresa han confirmat que "no hi ha hagut cap contacte" amb ells, des de la televisió pública valenciana, tot i que han mantingut que "de moment no farem declaracions" sobre possibles accions legals pel que fa els drets d'autor del format.

Exposició al Palau Robert: El proper dimarts, dia 25 d'octubre, Zoopa inaugurarà Crims. L'exposició al Palau Robert de Barcelona, una experiència immersiva que recorrerà els casos més recents de la crònica negra a Catalunya i que han aparegut en alguna de les tres temporades que s'han emès a TV3.

Nous episodis de Crims a TV3: A més, al novembre s'estrenen nous capítols de Crims a TV3 després de les últimes emissions del passat mes de juny. Seran dos casos dividits en dues entregues, quatre episodis en total, que tractaran el crim de Mónica Méndez a Girona l'any 2013 —relacionada amb un altre homicidi a Madrid mesos més tard— i el cas Febamar sobre l'assassinat d'un matrimoni a Alcanar.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió