La Jungla
Jordi Wild, al 'Popap'
Foto: Jordi Wild, al 'Popap' | Catalunya Ràdio
Xarxes socials

Jordi Wild, 'youtuber' manresà en castellà: "El català morirà, no t'hi guanyaràs la vida"

Barcelona.
Jordi Wild, al 'Popap'
Foto: Jordi Wild, al 'Popap' | Catalunya Ràdio

Jordi Wild és un dels catalans amb més presència a les xarxes socials. El seu canal de YouTube, El Rincón de Giorgio, acumula 11,3 milions de seguidors. A Twitter en té 3,4 milions i a Instagram prop de 3 milions. Malgrat que és catalanoparlant, al públic s'hi dirigeix en castellà. Per què? Doncs perquè el català "va cap a l'extinció", diu.

Al detall: En una entrevista amb Mariola Dinarès al Popap de Catalunya Ràdio, l'streamer manresà de més èxit s'ha declarat afligit pel futur del català. Però no per això començarà a fer-lo servir als seus vídeos. Assegura que el parla a casa amb els pares, amb amics íntims i quan ha tingut parelles de Catalunya. A la xarxa es passa al castellà per arribar a més gent.

Què diu Jordi Wild?

  • "Em fa molta pena, soc catalanoparlant. Si l'altra persona en sap, prefereixo parlar català".
  • "La globalització provocarà que les llengües minoritàries vagin cap a l'extinció. És una pena espectacular, però passarà, i el català està en perill de mort".
  • "Com a creador de continguts vols arribar a molta gent: 7 milions [de catalans] o tots els hispanoparlants que hi ha, comptant Llatinoamèrica?".
  • "Amb el català no et guanyaràs la vida, és molt complicat".
  • "L'única manera són les televisions i les ràdios de Catalunya, perquè a internet és molt difícil".

Quina ha estat la reacció a la xarxa? El tall amb les declaracions de Jordi Wild sobre el català està publicat al perfil de Twitter de la presentadora. En les últimes hores, el vídeo ha rebut desenes de comentaris, la majoria molt crítics amb el youtuber:

Per últim: Jordi Wild ha vist publicat, aquest mes de novembre, el seu tercer llibre, titulat Así es la puta vida. Un libro de ANTI-ayuda. En castellà i sense traducció al català. És el tercer que treu al mercat, després de Sueños de acero y neón i el còmic Jorgemyte, Agente la P.E.M., en la mateixa llengua.