La Jungla
Informatius comuniquen la notícia sobre Irene Montero
Foto: Informatius comuniquen la notícia sobre Irene Montero | Telecinco, Antena 3, La Sexta i TV3
Televisió

Així comuniquen els informatius les "vergonyoses" paraules de Vox a Montero

Barcelona.
Informatius comuniquen la notícia sobre Irene Montero
Foto: Informatius comuniquen la notícia sobre Irene Montero | Telecinco, Antena 3, La Sexta i TV3

Les vergonyoses paraules d’una diputada de Vox a Irene Montero han fet la volta al món, hores després que una regidora de Ciutadans pronunciés que la ministra “és on és perquè la va fecundar un mascle alfa”. Tots els informatius s’han fet eco de la notícia.

Context: Referent a la polèmica llei del ‘només sí és sí’, Carla Toscano s’ha referit a la ministra com a “llibertadora de violadors”, i ha anat més enllà: “l’únic mèrit que té vostè és haver estudiat en profunditat a Pablo Iglesias”.

  • L’hemicicle ha explotat, cridant: “no és no”, mentre els diputats de Vox han aplaudit somrient i cridant: “llibertat”.
  • El vicepresident del Congrés ha demanat a la diputada de Vox que retirés les paraules sobre la relació personal de Montero amb Iglesias, però s’ha negat.
  • Montero ha sol·licitat que s’incorporessin les paraules de Toscano al diari de sessions per enregistrar la “violència política” que exerceix l’extrema dreta i, visiblement emocionada, ha emfatitzat que les demòcrates i feministes frenaran els peus “a aquesta banda de feixistes” amb més drets.

Al detall: Els informatius s’han fet eco de la notícia, cadascun a la seva manera, però amb una crítica bastant unànime al discurs masclista de l’extrema dreta.

  • Pedro Piqueras ha compartit una reflexió crítica amb els espectadors: “Una cosa és no estar d’acord i, inclús, deplorar el contingut de la norma, però això està provocant reaccions grolleres i impròpies que es repeteixen massa a les institucions”. A més, el presentador dels informatius a Telecinco ha identificat el contingut del discurs com a “masclista”.
  • Vicente Vallés ha sorprès a Antena 3: “A vegades hi ha debats durs, dintre dels límits lògics de la política, però altres, com ha ocorregut avui, se salten els límits i entren en terrenys personals dels seus adversaris amb un to masclista. Un aspecte que hauria de situar-se molt llunyà a la política”.
  • Qui s’ha cenyit més al guió ha estat Toni Cruanyes. “Després de setmanes de polèmiques amb la llei ‘només sí és sí’, Vox ha carregat contra Irene Montero amb atacs personals”, ha dit el presentador del TN vespre a TV3.
  • A La 1, Carlos Franganillo ha assenyalat els “atacs de Vox a la ministra d’Igualtat” i “l’aclamació de Vox a la seva diputada”, però també la “xiulada” d’Unidas Podemos.
  • Pel que fa a La Sexta, Cristina Saavedra ha definit les paraules de Toscano a Moreno com a “tremendes” i que són unes “barbaritats”.