La Jungla
Rayden al 'Benidorm Fest'
Foto: Rayden al 'Benidorm Fest' | Manuel Lorenzo
Televisió

Rayden canvia la lletra de la seva cançó contra el masclisme de Pablo Motos

Barcelona.
Rayden al 'Benidorm Fest'
Foto: Rayden al 'Benidorm Fest' | Manuel Lorenzo

Les crítiques contra Pablo Motos no s'aturen des que el presentador va pronunciar-se per dir que no es considera masclista, paraules que no corresponen a les seves actituds a El Hormiguero. Ara, ha estat el torn de Rayden, que ha canviat la lletra d’una de les seves cançons contra el presentador.

Context: Pablo Motos i El Hormiguero no han parat de rebre crítiques des que el presentador critiqués durament l’última campanya del Ministeri d’Igualtat, que assenyala la normalització del masclisme al dia a dia.

  • No és el primer cop que l’artista critica Motos. L’any 2017 va deixar clar que ell i els seus guionistes el “repugnen” per “cosificar la dona”.
  • Les crítiques de Rayden se sumen a la d’altres artistes. Fa uns dies, Rigoberta Bandini va explicar que Motos la va vetar del seu programa, i Virginia Maestro va denunciar l’actitud del presentador amb ella a una entrevista: “Va ser masclista, violent, incòmode...”.

Al detall: 

  • La nit del 26 de novembre, Rayden va fer un concert en el qual va modificar la lletra d’una de les seves cançons, Don Creíque.
  • La lletra de la part modificada de la cançó: “No em crec cap paraula quan precedeix al "però", ni molt menys si van iniciades amb un “jo no soc” primer. Jo no soc masclista, racista, homòfob, però... però després s’enfaden si els retracten, com Pablo Motos a El Hormiguero”.
  • Una assistent al concert va compartir un vídeo del moment, que va provocar una ovació a la seva crítica i la reacció de Rayden a les xarxes: “Això no es pot esborrar per copyright”, llançant una indirecta a l’actitud del programa de Motos, que està denunciant sistemàticament vídeos a les xarxes socials on es recopilen moments del presentador fent comentaris masclistes i sexistes.

Per últim: Les xarxes han estat molt crítiques amb la insistència d’intentar esborrar el vídeo recopilatori dels moments més vergonyosos i sexistes de Pablo Motos al programa. L’intent de justificació del presentador s’ha girat contra el mateix Motos.

  • Motos ha rebut crítiques per la falta d’autocrítica i, lluny de rectificar, negar l’evidència.
  • Periodistes, cantants i polítics han criticat la falta d’autocrítica del presentador i, alguns, han reconegut moments incòmodes amb ell o situacions que els han sorprès.