La Jungla
Xesco Reverter al programa 'APM?'
Foto: Xesco Reverter al programa 'APM?' | TV3
Televisió

Xesco Reverter (TV3) i les pressions polítiques: "Vols que critiqui la meva empresa?"

Barcelona.
Xesco Reverter al programa 'APM?'
Foto: Xesco Reverter al programa 'APM?' | TV3

Xesco Reverter ha estat el convidat d'aquest diumenge a la secció La televisió és cultura de l'APM?. Entrevistat pel programa humorístic de TV3, l'excorresponsal als EUA ha parlat de les "pressions polítiques" als mitjans públics.

Al detall: Pocs mesos després d'haver tornat de Washington DC, on el substitueix Lídia Heredia, Reverter ha assenyalat que els periodistes d'internacional tenen "la sort que els polítics i els poders fàctics catalans no estan amb la lupa mirant el que diem".

Què diu Xesco Reverter? A l'APM?, el periodista del Telenotícies s'ha referit així a la intromissió dels polítics:

  • "Vols que critiqui públicament l'empresa que em dona de menjar?".
  • "Imaginem una televisió autonòmica —no TV3— que té unes pressions polítiques".
  • "Això ha fet que en alguns temes no hagi estat suficientment objectiva o neutral, com se suposa que hauria de ser una televisió pública".
  • "Però això és una televisió autonòmica hipotètica, no pas TV3...".

Sancions als "no imparcials". La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha creat una comissió per examinar i sancionar els treballadors que incompleixin el llibre d'estil. En concret, el punt que demana als professionals que no facin manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels seus mitjans.

A més, el llibre d'estil diu que els treballadors no poden "adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat; emetre missatges o comentaris ofensius o despectius; desacreditar la CCMA o les seves empreses o revelar informació confidencial de l’empresa".

Per últim: Sigfrid Gras, director de TV3, va donar la notícia divendres 25 de novembre a la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA al Parlament. Clica aquí per saber-ne més.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió