La Jungla
Jorge Javier Vázquez a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián
Foto: Jorge Javier Vázquez a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga
Televisió

Jorge Javier desbarra de Francino i l'Ondas: "Quin horror, un premi de consolació"

Barcelona.
Jorge Javier Vázquez a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián
Foto: Jorge Javier Vázquez a 'La fàbrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga

Jorge Javier Vázquez és el convidat d'aquest diumenge a La fàbrica de Gabriel Rufián, tot just quatre dies després de la gala dels Ondas. Carles Francino, amb qui manté un enfrontament de fa anys, ha estat guardonat per la seva trajectòria. "Un premi de consolació", segons el presentador de Badalona.

Al detall: Preguntat per Rufián sobre els periodistes que l'han menyspreat per fer premsa rosa, Jorge Javier ha recordat la polèmica amb Francino i Àngels Barceló quan l'any 2009 va guanyar precisament un Ondas i ells es van negar a entregar-l'hi. Un moment que va viure amb dolor, però que ara veu des d'una altra perspectiva.

Què diu Jorge Javier?

  • "Hi ha un moment que els comentaris et poden afectar, però després la veritat s'imposa".
  • "Sé que soc un dels millors professionals del país en el meu camp, ningú pot dir que no".
  • "Quan saps com funciona això del periodisme seriós, lliure i compromès... Se m'ha caigut el mite".
  • "Entreguen a Francino un Ondas a tota una vida, no hi ha res pitjor. Quin horror! És com si et donen el premi de consolació. Com si li diguessin "retira't, que ja t'hem sentit"".
  • "Per culpa de gent com ell, l'esquerra no guanya. Tant ell com Barceló consideren que la gent que veu Sálvame no vota, que només voten aquells que els escolten".
  • "Francino ha dit que la televisió que jo faig és repugnant. El que no sap és que compartim audiència, que la gent que l'escolta també em veu a mi. Amb la qual cosa, també està dient repugnant al seu públic".

A més, ha revelat que "actors molt coneguts d'aquest país" —de qui no diu els noms— li han confessat que també miren Sálvame. "Quan els ho pregunten, arrufen el nas. I jo penso, seran fills de puta! Què poc valents. És un plaer ocult", apunta.

Salt a la política? El passat mes de novembre, el seu nom va sonar amb força a les travesses com alcaldable del PSOE per Madrid a les properes eleccions municipals. Jorge Javier ho rebutja categòricament: "Mai entraria en política. Conec la guerra de la tele i la tinc controlada, però la vostra [a Rufián] em sembla brutal. És molt bruta".

Catalunya. Sobre el procés, assegura estar "força desconnectat per cansament". Acusa els polítics de no haver fet un debat "seriós i reflexiu" sobre les conseqüències de la independència: "Té alguna cosa d'èpica que contagia la població, però es podia fer?". Demana autocrítica, recuperar el país "d'una fractura important" i, arribat el moment, fer un referèndum: "Estic a favor, però fent-ho de forma meditada i que la gent sàpiga què vota. Això no va només d'emocions".