La Jungla
Toni Clapés i Carles Porta
Foto: Toni Clapés i Carles Porta | Wikimedia Commons | CCMA
Televisió

Clapés, escandalitzat pel preu desorbitat de 'Crims' a TV3: "Aquest país no va bé"

Barcelona.
Toni Clapés i Carles Porta
Foto: Toni Clapés i Carles Porta | Wikimedia Commons | CCMA

Toni Clapés i l'audiència de Versió RAC1 han conegut aquest dimarts el preu que ha pagat TV3 pels últims quatre capítols de Crims, que tanquen la tercera temporada. Un xec de 200.000 euros per entrega, que ha regirat el presentador.

Què sabem? A la secció de televisió que Rocco Steinhäuser té a les tardes a Versió RAC1, el col·laborador de 8tv s'ha referit al pressupost d'alguns programes de la televisió pública. Entre ells, l'èxit de Carles Porta. "Crims costava, a la primera temporada, 90.000 euros per capítol. Ara cada capítol val 200.000 euros", ha detallat abans de remarcar que "els últims quatre capítols s'han firmat per 800.000 euros en total". Una quantitat que s'ha desemborsat en dos únics casos, els titulats Girona/Madrid i Febamar.

Al detall: Després de conèixer la xifra que ha pagat TV3 per produir i emetre els darrers episodis de Crims, Clapés ha reaccionat amb una barreja de sorpresa i indignació: "Què dius? Cada capítol de Crims, 200.000 euros? Aquest país no va bé, no anem bé i no anirà bé", ha reflexionat per a l'audiència.

A més, el cost de Crims per a la televisió pública ha estat només una dada més de la secció d'en Rocco, que també ha fet referència a la inversió que ha fet TV3 per Curraràs, el programa gravat d'Andreu Buenafuente pel proper 26 de desembre, dia de Sant Esteve. En aquest cas, un únic episodi de 70 minuts ha costat 220.000 euros. En canvi, pels cinc de La casa dels còmics el de Reus va facturar a TVE un total de 240.000 euros.

En comparació a d'altres programes de TV3 produïts per El Terrat, com el cas de Revolució 4.0 de Xantal Llavina, del qual els cinc episodis d'aquest estiu s'haurien pagat per un total de 250.000 euros, els 220.000 de Buenafuente no els sembla tan car a can Clapés: "Preu per preu, trobo més car el de la Xantal Llavina. A nivell d'audiència, quins resultats ha tingut?".

Per tot això, Rocco es manté contundent en contra de la decisió d'invertir aquestes quantitats de diners en una emissora pública. Així s'expressa a RAC1:

  • "Després demanen [des de TV3] diners a la Generalitat perquè no arriben a quadrar els pressupostos".
  • "Tal com estan la Generalitat i TV3, que gairebé destinen el 55% del pressupost a pagar els salaris dels treballadors, gastar 220.000 euros per fer una graella...".
  • "No és culpa de l'Andreu [Buenafuente], ell té un preu. Però que TV3 doni el vist-i-plau a això, quan demanen diners a la Generalitat constantment, i que després gastin 220.000 euros en un dia...".

Per últim: Sobre Crims, Principal ha pogut saber que la propera temporada s'estrenarà a la primavera de 2023 amb l'emissió de sis capítols nous. Les noves entregues tindran presència a les quatre demarcacions catalanes. Un dels crims que tractarà és el cas Cervilla, que va passar el febrer de 1999 a Cervera. Si vols saber-ne més, clica aquest enllaç.

Categoria: La Jungla