La Jungla
Xantal Llavina, en una imatge promocional de 'Revolució 4.0'
Foto: Xantal Llavina, en una imatge promocional de 'Revolució 4.0' | TV3
Famosos

Xantal Llavina anuncia que té càncer de mama i deixa Catalunya Ràdio: "Toca persistir"

Barcelona.
Xantal Llavina, en una imatge promocional de 'Revolució 4.0'
Foto: Xantal Llavina, en una imatge promocional de 'Revolució 4.0' | TV3

Xantal Llavina, icònica presentadora de Catalunya Ràdio, té un càncer de mama. Així ho ha fet saber ella mateixa aquest dijous a la tarda, a través d'un emotiu missatge a les seves xarxes socials.

Què sabem? Xantal Llavina ha estat diagnosticada d'un càncer al pit que la mantindrà apartada del Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio durant una bona temporada. Aquest dijous, la periodista de 47 anys ha començat la quimioteràpia, que s'allargarà sis mesos. Després se sotmetrà a una operació i farà radioteràpia.

Què diu Xantal Llavina?

  • "M'ha tocat, com moltes dones. Tinc càncer de mama".
  • "Quan et diuen la notícia és un xoc gran, entren pors, moltes preguntes".
  • "També apareix una lucidesa gran de pensar, parar, escoltar els metges, fer-los cas i posar tota l'energia positiva en curar-te. Em toca aquesta revolució personal".
  • "Els que em coneixeu sabeu que soc lluitadora i persistent. Ara toca persistir i fer-ho amb actitud positiva".
  • Recorda, amb dos hashtags: "La prevenció és molt important, feu-vos mamografies".

Reaccions. Després de comunicar la malaltia públicament, la locutora ha rebut centenars de missatges de suport, de dins i fora de la professió. Periodistes com Antoni Bassas, Ariadna Oltra, Samanta Villar, Carme Barceló o el col·laborador de 8tv Rocco Steinhäuser; polítics com el conseller Roger Torrent, els exconsellers Josep Rull i Gemma Geis, o la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borras; i les actrius Cristina Brondo i Itziar Castro són només algunes de les personalitats que li han fet arribar paraules d'estima.

A més, Llavina ha explicat també que el periodista Adam Martín, presentador de Sans i estalvis i Historial Clínic, serà l'encarregat de substituir-la i agafarà les regnes al capdavant del Revolució 4.0. La locutora ha aprofitat per agrair "les converses i el tracte" a Jordi Borda i Santi Faro, director de Catalunya Ràdio i director de continguts respectivament, així com a la resta de companys d'equip i d'emissora.

Premi Talent. Fa només tres dies, dimarts 20 de desembre, la Xantal rebia el Premi Talent en Comunicació i Mitjans per Som Revolució, la versió televisiva de Revolució 4.0, produïda per El Terrat i emesa a TV3. Va recollir el premi ella mateixa, acompanyada de part de l'equip. "És un honor, un premi compartit amb tot l'equip del Som Revolució, El Terrat i TV3. Sempre hem volgut divulgar la tecnologia des de l'entreteniment. La revolució digital és imparable i, per tant, volem continuar molts anys explicant com serà el futur i el món de demà", va reivindicar.

Per últim: Xantal Llavina afronta el càncer de mama un mes després que transcendís la seva separació amb Quim Masferrer. Segons va avançar El Nacional, la parella de presentadors —que mai s'ha arribat a casar— hauria trencat la seva relació després de set anys i amb una filla petita en comú.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió Salut