La Jungla
Imatge corporativa de Fibracat TV
Foto: Imatge corporativa de Fibracat TV | Fibracat TV
Televisió

Fibracat TV cessa les emissions i deixa mesos d'impagaments a EDICA, propietària de 8tv

Barcelona.
Imatge corporativa de Fibracat TV
Foto: Imatge corporativa de Fibracat TV | Fibracat TV

Fibracat TV ha deixat d'emetre, després de dos anys de retransmissions a través de les freqüències d'Emissions Digitals de Catalunya (EDICA). Una decisió presa per part d'Avatel, última propietària de la cadena, després de mesos d'impagaments.

Què sabem? Fibracat TV no emet des del dia 1 de gener de 2023, dos anys i mig després de l'estrena el mes de juny de 2020. Segons ha pogut saber Principal, a l'empresa EDICA li consten sis mesos d'impagaments. En concret, els seus responsables no abonen la mensualitat per fer ús de les freqüències des del mes de juny de 2021.

  • Fibracat havia pagat sempre en termini, i els impagaments no s'havien produït fins que va comprar-la Avatel.

A més, segons ha pogut saber també aquest diari, Fibracat va enviar un burofax a EDICA amb data 29 de desembre de 2022 per comunicar a la propietat del servei que cessaria les emissions només dos dies més tard, el 31 de desembre. Des de l'1 de gener, Fibracat TV ja no es pot veure.

Què és Fibracat? Marca comercial de l'empresa manresana de telecomunicacions Altecom, que ofereix serveis de telefonia fixa i mòbil, així com accés a internet i televisió per fibra òptica. 

  • Fibracat ha estat comprada per Avatel, un operador mòbil virtual independent que ofereix serveis de telefonia amb cobertura Movistar.
  • En els darrers anys, Avatel ha adquirit també canals de televisió en alta definició emesos per TDT, com els coneguts Canal Cocina, AMC o Dark. Fins aquest Cap d'Any, a la llista també hi havia Fibracat TV.

Per acabar: Tal com ha pogut saber també Principal, EDICA ja ha presentat una reclamació de quantitat al jutjat pels sis mesos d'impagaments per part de Fibracat TV i Avatel.

 

Categoria: La Jungla
Etiquetes: 8TV Televisió