La Jungla
Joel Joan, aquest dilluns a 'Zona Franca'
Foto: Joel Joan, aquest dilluns a 'Zona Franca' | TV3
Televisió

Joel Joan revoluciona 'Zona Franca' de TV3 amb una gran estripada contra el cinema català

Barcelona.
Joel Joan, aquest dilluns a 'Zona Franca'
Foto: Joel Joan, aquest dilluns a 'Zona Franca' | TV3

Joel Joan ha tornat aquest dilluns a TV3, per la promoció de l'obra Júnior que estrena pròximament al Teatre Condal de Barcelona. Ho ha fet amb una entrevista a Zona Franca de Joel Díaz, que s'ha viralitzat a la xarxa amb un dels seus fragments: la dura crítica de l'actor al cinema català.

Què sabem? Era l'any 2008 quan Joel Joan va fundar l'Acadèmia del Cinema Català. Un any més tard, inaugurava els premis Gaudí. Però de tot allò ha passat més d'una dècada, i el David Güell de Plats bruts ja no s'hi reconeix. Prova d'això, les contundents declaracions que va fer fa pocs anys contra l'audiovisual català, i que Joel Díaz recupera:

  • "Els Gaudí fan pena, el nostre cinema no té autoestima".
  • "Que el cinema català es pot fer en qualsevol llengua és una milonga, el cinema català ha de ser en català".

Què diu Joel Joan? Després de recordar les seves pròpies afirmacions sobre el cinema català, Joel Joan ha assenyalat que encara en tenia més. Aquesta vegada, la crítica té a veure amb el contingut poc atractiu que el sector genera pels espectadors:

  • "El cinema català compta poc amb el públic, fotem rotllos increïbles. Vaya tostón".
  • "Serà d'autor i guanya premis a festivals, i jo ho celebro. És molt important guanyar premis, però i entretenir el públic? Que s'oblidi de la seva vida, que una història l'atrapi, que un personatge el captivi...?".

A més, independentista convençut, Joel Joan també ha parlat de la independència. Per a l'intèrpret, l'única manera que els catalans "siguin grans d'una vegada i prenguin decisions xungues". Fart de "delegar-ho tot a Madrid" i "ser un país de P3", sentencia: "Vull sentir-me responsable de les meves decisions i el meu Govern".

Per acabar: El proper 20 de gener, Joel Joan estrena Júnior al Teatre Condal. Coproduïda amb Hèctor Claramunt i protagonitzada per Joan Pera, retrata un president de la Generalitat que acaba de fer 80 anys i que es considera més jove que mai. No té intenció de retirar-se, i vol fer fins i tot un triatló i pujar a l'Aconcagua. Una història carregada d'humor que estarà en cartellera, de moment, fins el 12 de març.

Categoria: La Jungla