La Jungla
Natalia Sánchez en una imatge de les xarxes socials
Foto: Natalia Sánchez en una imatge de les xarxes socials | Instagram
Famosos

Natalia Sánchez en català a la feina i amb la parella, Marc Clotet: "M'ha obert moltes portes"

Barcelona.
Natalia Sánchez en una imatge de les xarxes socials
Foto: Natalia Sánchez en una imatge de les xarxes socials | Instagram

Natalia Sánchez va deixar tothom bocabadat quan el passat mes d'abril va fer una entrevista amb un català perfecte a TVE. Nascuda i criada a Madrid, el seu domini de la llengua és pràcticament el d'un nadiu. Quatre anys després d'instal·lar-se a Barcelona, ara afronta el repte de fer una obra de teatre totalment en català.

Al detall: En una entrevista al diari Ara, Natalia Sánchez ha reivindicat el que sembla una obvietat, que l'aprenentatge del català és un factor necessari que obre portes a Catalunya. En el seu cas, li ha servit per comunicar-se millor amb la seva parella, l'actor Marc Clotet (de fet, a casa parlen català entre ells), i la resta de la família. També a nivell professional.

Què diu Natalia Sánchez?

  • "Aprendre qualsevol llengua és molt útil. Fins i tot a nivell econòmic, perquè és una experiència extra".
  • "M'ha obert moltes portes, ara professionalment. Estic molt orgullosa d'haver-ne après i de seguir-ne aprenent".
  • "A nivell personal, m'ha aportat moltíssim, perquè he pogut conèixer una cultura, una societat i conèixer més la meva parella, que somia, pensa i sent en català".
  • "M'ha donat l'oportunitat de connectar més amb ell i amb tot el seu entorn, i ara amb tota una societat i una cultura que m'encanten".
  • "No va ser cap esforç. És una llengua molt intuïtiva. Teniu sons que he hagut d’aprendre, però un cop els tens ja no se’n van. I el català pot ser la porta al francès i l’italià".

A més, assenyala la "desinformació" que hi ha a Madrid pel que fa la resta de llengües oficials de l'Estat, perquè "no les sents mai". Fins al punt que es va sorprendre molt quan va descobrir que en Marc Clotet parlava català amb la seva família. "Tant de bo hagués pogut aprendre a l’escola català, euskera i gallec", reflexiona.

Per acabar: El proper 2 de febrer, Natalia Sánchez debuta en català al Teatre Borràs amb Fitzroy. Es tracta d'una nova obra de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Míriam Iscla, Sílvia Bel i Sara Espígul. Estarà en cartellera almenys fins el 23 d'abril, temps de sobra per sentir Teté de Los Serrano parlar català a l'escenari a Barcelona.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Cinema Teatre Llengua