La Jungla
Abril Zamora, aquest dijous a 'Zona Franca'
Foto: Abril Zamora, aquest dijous a 'Zona Franca' | TV3
Televisió

La guionista Abril Zamora, ressentida amb TV3: "No em truquen ni per un càsting"

Barcelona.
Abril Zamora, aquest dijous a 'Zona Franca'
Foto: Abril Zamora, aquest dijous a 'Zona Franca' | TV3

Abril Zamora ha fet carrera de directora i guionista a Madrid, malgrat ser nascuda i criada a Barcelona. Vint anys després de deixar Catalunya per falta d'oportunitats, aquest dijous ha fet la seva primera entrevista en català a Zona Franca. I no ha perdut l'ocasió de llançar un dard a TV3.

Què sabem? Fa poc més d'un any, Zamora generava polèmica amb una entrevista a Crónica Global. "TV3 sempre m'ha donat l'esquena. És molt frustrant i alhora no m'importa gens", deia aleshores. Amb Joel Díaz, la guionista ha admès que les seves paraules anaven carregades de rancor.

Què diu Abril Zamora?

  • "Fa vint anys que vaig haver de marxar perquè aquí no em sortia feina. Vint anys fora, sense la família. Va ser una pena".
  • "No m'han trucat mai per un càsting. He fet pel·lícules italianes, sèries espanyoles... i no m'ha trucat mai ningú per fer res aquí. Estic una mica ressentida".
  • "Vaig dir això, però no m'és igual. M'agradaria molt treballar aquí, tenir alguna oportunitat".

A més, coneguda també pel seu paper de Luna a Vis a vis, Zamora s'ha mullat en altres temes de rabiosa actualitat. La Llei trans, el Ministeri d'Igualtat... i l'afer Shakira-Piqué. "Vaig veure l'entrevista de la Diana Gómez i va dir que anava amb Clara Chía. Jo pensava igual fins ara, que vaig amb la sogra", ha dit abans d'arrencar riures entre el públic.

Un altre apunt: La guionista està a punt d'estrenar Traitors España, el nou reality d'HBO Max que comptarà amb personalitats tan dispars com Cristina Cifuentes, Apolonia Lapiedra o Anna Allen. La plataforma prepara el programa pel proper 3 de febrer.

Per acabar: Abans de marxar, Zamora ha insistit que no pot tornar a Catalunya sense feina. Tot plegat per l'últim acudit de Joel Díaz a l'entrevista, sobre el seu procés de canvi de gènere i el procés d'independència: "Et felicito, el teu ha acabat bé". Però ella no ho entenia. "Estic una mica desconnectada de tot i em sap greu", deia la intèrpret abans que el presentador posés el dit a la nafra: "Si vols feina a TV3, vine a viure aquí". Però no sembla que l'Abril hagi de tornar aviat: "No puc venir a viure aquí si no tinc un treball".

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió