La Jungla
Cristina Puig, en la seva època de presentadora del 'FAQS'
Foto: Cristina Puig, en la seva època de presentadora del 'FAQS' | TV3
Ràdio

Cris Puig fitxa per 'El món a RAC1' i denuncia una campanya contra ella: "Si no surts, no existeixes"

Barcelona.
Cristina Puig, en la seva època de presentadora del 'FAQS'
Foto: Cristina Puig, en la seva època de presentadora del 'FAQS' | TV3

Cristina Puig ha reaparegut públicament aquest matí, després fitxar per la tertúlia dels divendres a El món a RAC1. Des que es va cancel·lar el FAQS de TV3 al juliol de 2022, la presentadora havia mantingut un perfil baix als mitjans de comunicació. Una passa enrere de la qual ha explicat els motius al programa de Jordi Basté.

Què sabem? Puig s'ha estrenat aquest divendres a El món a RAC1, cinc anys més tard d'haver participat en algunes tertúlies del mateix programa durant el moment més àlgid del procés. Ara serà els divendres repassant l'actualitat amb Jordi Bosch, Ernest Folch i Glòria Serra. Una actualitat que passa també per l'acte contra el ciberassetjament que dilluns es farà al Parlament de Catalunya, i que comptarà amb la presència de la periodista, que n'ha estat víctima.

En detall: A la seva tornada a la ràdio del Grup Godó, Puig ha explicat que ha estat "hivernant, com els ossos" mentre "feia net i ordenava el cap". La presentadora de l'última etapa del FAQS ha reflexionat sobre la intensitat de la feina i la necessitat de fer una passa enrere: "Quan t'ho mires des de fora, canvia molt la percepció de les coses. Segueixes l'actualitat, però hi ha una descompressió molt important. Els que ens dediquem a aquesta feina, de vegades ens hi deixem la salut". Especialment després de la campanya d'assetjament que va patir a xarxes quan va substituir Laura Rosel.

Què diu Cristina Puig?

  • "No és fàcil. La gratuïtat amb la qual es linxa. La sensació d'anul·lar les persones des de llocs de poder, o des de les xarxes socials amb anonimat".
  • "Hi ha campanyes pagades per intentar mancar de reputació una persona amb notícies inventades. Això com ho batalles?".
  • "Has d'agafar distància. No ser-hi fa que no et molestin. Quan ets una persona a la qual no cal neutralitzar perquè ja no estàs en pantalla, i el teu discurs ja no els neguiteja, ja no existeixes. Aleshores van per algú altre".
  • "Ens estem acostumant a permetre-ho. I jo crec que no s'ha de prohibir res, però que hi ha coses que si no es controlen ens acabaran fent mal".
  • "No són quatre eixelebrats, són campanyes organitzades que valen diners".
  • "Partits polítics i clubs paguen diners per fer campanyes de reputació contra periodistes i altres polítics. Aleshores algú inventa notícies, tuits... i hi ha molta gent que s'ho creu".

Un altre apunt: El passat mes de setembre, Cristina Puig va fer córrer rius de tinta quan va entrar en directe al Versió RAC1 per desmentir una informació de Rocco Steinhäuser. El col·laborador afirmava que un directiu de TV3 anava dient que estava "molt tocada" per la cancel·lació del FAQS, i que havia insistit molt per fer-se amb el programa després de l'etapa Rosel. La presentadora va aixecar el telèfon per dir que tot allò era mentida: "Em semblen gravíssimes les afirmacions que has fet", deia aleshores.

Per acabar: Cristina Puig serà dilluns a la tarda a l'acte del Parlament contra el ciberassetjament. Hi haurà altres companyes que també han patit l'odi a les xarxes socials, com la periodista Sara González, i també Mònica Terribas, Ariadna Oltra, Gemma Herrero, Laura Aznar i representants d'entitats professionals.

Categoria: La Jungla