La Jungla
Joel Joan, a 'El Suplement'
Foto: Joel Joan, a 'El Suplement' | Catalunya Ràdio
Famosos

Joel Joan i Isona Passola es tiren els plats pel cap: "Que no digui coses que no són veritat"

Barcelona.
Joel Joan, a 'El Suplement'
Foto: Joel Joan, a 'El Suplement' | Catalunya Ràdio

Joel Joan i Isona Passola, enfrontats a Catalunya Ràdio abans de la gala dels premis Gaudí. El motiu, les posicions discrepants que mantenen sobre el cinema català i que han evidenciat a El suplement de Roger Escapa.

Què sabem? L'agre enfrontament entre els dos expresidents de l'Acadèmia del Cinema Català ha començat després que Joel Joan fes públic que no tenia pensat assistir a la gala dels Gaudí. "No hi aniré perquè em refreguin que la meva pel·lícula Escape Room té zero nominacions. No entenc que la segona pel·lícula més vist de l'any no estigui entre les tretze nominades", protestava ell abans que Passola aclarís: "Em sap greu, però voten els acadèmics".

En detall: A partir d'aquí, la conversa ha anat pujant de to, amb talls constants i acusacions de mentir, que el programa ha compartit amb els oients al seu compte de Twitter i que ha generat un gran rebombori a les xarxes socials.

Què diuen?

  • Joel Joan: "Jo m'he avorrit amb molt cinema català. Està molt orientat a guanyar premis, i en això som uns cracs. Però pensem poc en el públic".
  • Isona Passola: "Si voleu dono la meva opinió, que no té res a veure amb la del Joel".
  • Joel Joan: "No, clar. Però ara m'està preguntant a mi, Isona. Li costa molt a ella...".
  • Isona Passola: "És que no és una absoluta veritat. Trenco una llança a favor del nostre cinema".
  • Joel Joan: "Jo també. El que passa és que no m'has deixat acabar".
  • Isona Passola: "Que faci el que vulgui el Joel, però que no digui coses que no són veritat. Que el cine català no interessa a ningú... Pa negre la van veure dos milions de persones, i em sembla que Alcarràs l'ha duplicat".
  • Joel Joan: "Jo no he dit que no interessi a ningú [...] Institucions catalanes com l'ICEC donen diners a pel·lícules de parla castellana perquè consideren que així abarquen més i nos entendemos todos".

A més, abans de donar per tancada la conversa, Joel Joan ha lamentat la picabaralla. "No m'esperava que això anés així", ha assenyalat abans d'assegurar que ningú no farà que deixi de dir el que pensa: "Donaré pel cul fins a l'últim dia".

D'on venim? Fa un parell de setmanes, Joel Joan revolucionava Zona Franca de TV3 amb una gran estripada contra el cinema català. Aquell dia va repetir la tesi que els cineastes a Catalunya pensen poc en el públic, malgrat que guanyen premis, mentre Joel Díaz recuperava unes declaracions seves de fa pocs anys:

  • "Els Gaudí fan pena, el nostre cinema no té autoestima".
  • "Que el cinema català es pot fer en qualsevol llengua és una milonga, el cinema català ha de ser en català".

Per acabar: El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha acollit aquest diumenge la 15a gala dels premis Gaudí amb una clara vencedora. Alcarràs de Carla Simón s'ha endut cinc estatuetes de les 14 a les quals optava, entre elles millor direcció i millor pel·lícula. La gala va tenir un record constant a Agustí Villaronga, mort aquest diumenge als 69 anys.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Cinema Ràdio