La Jungla
Danae Boronat, al 'Zona Franca'
Foto: Danae Boronat, al 'Zona Franca' | TV3
Televisió

Danae Boronat recorda la seva sortida d'Sport i desbarra de la RFEF: "Treballa de manera mafiosa"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Danae Boronat, al 'Zona Franca'
Foto: Danae Boronat, al 'Zona Franca' | TV3

Fa poc més de tres mesos que Danae Boronat donava un cop de porta a Sport i denunciava que havia estat censurada. El motiu de fons, els interessos del diari a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que xocaven amb les posicions de la tarragonina pel que fa al femení. Així ho ha recordat aquest dilluns a Zona Franca de TV3.

Què diu Danae Boronat?

  • "No em deixaven escriure el que jo volia".
  • "Criticava massa com la Federació tracta les dones, les seves jugadores, i xocava amb els interessos del diari".
  • "La Federació té una manera de treballar mafiosa. Tothom que té una mica de poder, aixeca telèfons per pressionar i intentar que allò que li pot fer mal no es publiqui. Molts periodistes ho accepten i callen. Com que jo no vivia d'aquella col·laboració, vaig poder dir que no escrivia més".
  • "Evidentment, he perdut pasta. He perdut calés per dignitat".

A més, Boronat ha recordat l'escàndol de les medalles de la Supercopa d'Espanya aquest mateix cap de setmana, quan el president de la RFEF Luis Rubiales va evitar baixar al camp a condecorar les jugadores del FC Barcelona. Tampoc no ho va fer el seleccionador espanyol, Jorge Vilda.

  • "No em sorprèn d'aquesta Federació. Això és una anècdota. La imatge és tan cutre... però és una més".
  • "Tampoc els hauria canviat molt la vida a les jugadores si va Rubiales i els penja la medalla, segons com alguna li hauria escopit a la cara".
  • "Van intentar evitar això, m'inclino a pensar que no volien la foto amb Rubiales".

Per què? Segons Boronat, el perquè del menysteniment de la RFEF a les futbolistes és clar: no pensen invertir més diners. "No els interessa que progressin perquè això vol dir pasta, i no volen treure calés del masculí per donar-los al femení", denuncia la periodista esportiva.

Per acabar: Tot això, amb 15 jugadores —la majoria de les quals són blaugranes— que han renunciat a la Selecció fins que les coses no canviïn. El Mundial és a la cantonada, i això podria tensar la situació entre les que desitgen anar-hi i les que voldrien continuar la protesta. "Passaran coses, i em preocupa que acabi afectant el vestidor del Barça", apunta. Passi el que passi, la Danae Boronat serà allà per explicar-ho.