La Jungla
Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca'
Foto: Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca' | TV3
Televisió

TV3 acaba amb el "Puta nit i bona Espanya" de Joel Díaz i anuncia canvis a 'Zona Franca'

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca'
Foto: Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca' | TV3

Els continguts de Zona Franca són al punt de mira de TV3, després que aquest dijous hagi transcendit l'acomiadament de Manel Vidal per un acudit amb el PSC i una esvàstica. A partir de la setmana vinent, la frase "Puta nit i bona Espanya" amb la qual Joel Díaz comença cada programa ja no es repetirà.

Què sabem? Així ho ha explicat Sigfrid Gras aquest divendres al matí en una entrevista telefònica a El món a RAC1. El director de TV3 ha assegurat que ningú a nivell intern li ha demanat d'eliminar aquesta frase habitual de Joel Díaz, tot i que sovint ha estat motiu de crítica al Parlament. Segons el màxim responsable de la televisió pública, el crit del presentador "ja ha fet el seu recorregut" després de quatre mesos de programa.

  • "A partir de la setmana que ve ja notareu un canvi. Serà dilluns o dimarts", ha assenyalat Gras.

A més, Sigfrid Gras s'ha atorgat la decisió de fer fora Manel Vidal del programa. "La decisió ha estat meva, consensuada amb la productora", ha assegurat després de lamentar que "s'han passat certs límits". El director de la televisió pública nega pressions i diu que el llibre d'estil és "molt explícit amb els tema del nazisme i les esvàstiques".

Què diu Sigfrid Gras?

  • "Sabíem a qui fitxàvem, i ells sabien on anaven. Buscàvem un públic i un humor diferent. Però TV3 no és La sotana".
  • "Els guions es revisen tots. En aquest cas era un fals directe que va acabar cinc minuts abans que comencés el programa, així que no es podia tallar".
  • "No és el primer cop que traiem coses dels guions. Aquest cop era un gràfic. Si està escrit ho pots veure, però això ens ho vam trobar en directe i sense temps de rectificar".
  • "El que ha passat és greu. No és un error, és una cosa premeditada".
  • "Soc partidari que els límits de l'humor siguin el més amplis possibles, fora de TV3 han d'arribar on sigui. Però nosaltres som un servei públic, tenim una responsabilitat".

Un altre apunt: Tot això succeeix només pocs dies després que transcendís la decisió de Heineken de retirar el patrocini que feia a Zona Franca a través de la cervesa El Águila. En aquest cas, derivat d'una campanya a les xarxes socials derivada precisament del lema "Puta nit i bona Espanya" amb el qual Joel Díaz ha començat fins ara cada programa.

Per acabar: Després de conèixer l'acomiadament de Manel Vidal, Joel Díaz es mostrava aquest dijous molt contundent contra aquells que han celebrat la decisió de fer-lo fora: "Què valents sou tots amb la feina dels altres. Pallassos". Sobre els darrers canvis al programa, de moment no s'ha pronunciat.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió