La Jungla
Alberto Chicote, a l'especial sobre les residències
Foto: Alberto Chicote, a l'especial sobre les residències | Antena 3
Televisió

Indignació amb l'especial de Chicote sobre residències d'ancians: "És un escàndol i una vergonya"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Chicote, a l'especial sobre les residències
Foto: Alberto Chicote, a l'especial sobre les residències | Antena 3

Alberto Chicote ha remogut consciències aquest dijous a la nit amb el seu programa denúncia sobre el maltractament als ancians d'alguns geriàtrics d'Espanya. Ja ho va fer fa quatre anys a ¿Te lo vas a comer?, i ara hi torna amb Hablando en plata: el escándalo de las residencias.

Què sabem? "No tinc paraules per explicar el que he vist. És indignant, un escàndol i una vergonya", deia el xef al seu nou programa d'Antena 3 després de comprovar la situació lamentable que pateixen els avis dels centres que va visitar. Una realitat esgarrifosa, fins al punt que alguns van demanar literalment al presentador que els matés.

Què diu Alberto Chicote?

  • "Què ha de passar perquè prenguem consciència? Els nostres ancians no mereixen aquest maltractament"

En detall: Problemes de malnutrició i residents que han perdut fins a deu quilos en un any, desmais per falta d'aliment o negligències del tipus deixar avis ferits i sense una ambulància són només algunes de les denúncies que Chicote ha dut a la televisió. Circumstàncies que sovint callen els propis pacients per por a les represàlies.

A més, l'especial va comptar amb la participació d'Esther Pascual, coordinadora de Familiars i Usuaris de Residències de la Comunitat Valenciana (ReCoVa) que va definir la situació en aquestes residències com un "extermini silenciós", i que no va dubtar a fer servir expressions tan dures com "moridero" o "circ dels horrors".

Per acabar: El nou programa d'Alberto Chicote s'ha estrenat amb força a Antena 3. Dividit en dos blocs, el reportatge va fer un 15,9% de share i 1,9 milions d'espectadors a tot Espanya, mentre que la segona meitat –el debat conduït per Sonsoles Ónega– es va enfilar al 18,9% amb 992.000 televidents. L'espai només va ser superat pel partit de Copa del Rei entre el Reial Madrid i l'Atlético de Madrid a TVE, que va arrasar amb més de cinc milions d'espectadors.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Antena 3 Televisió