La Jungla
Manel Vidal, en una de les seves intervencions al programa 'Zona Franca'
Foto: Manel Vidal, en una de les seves intervencions al programa 'Zona Franca' | TV3
Humor i política

Manel Vidal trenca el seu silenci i desbarra de TV3 i ERC pel seu acomiadament

Actualitzat: Dissabte, 28 de gener de 2023. 17:00
Temps de lectura: 4 minuts
Manel Vidal, en una de les seves intervencions al programa 'Zona Franca'
Foto: Manel Vidal, en una de les seves intervencions al programa 'Zona Franca' | TV3

Manel Vidal s'ha pronunciat per primer cop des que TV3 va decidir apartar-lo del programa 'Zona Franca' per fer broma amb el PSC i una esvàstica.

Per què és important? La dràstica decisió presa i justificada pel director de la televisió pública catalana, Sígfrid Gras, ha aixecat polèmica amb acusacions de censura a l'humor i a l'expressió política. 

Context: En el seu habitual espai al 'late night' presentat per Joel Díaz, Manel Vidal va parlar de la posició política que ocupa el Partit dels Socialistes, i el va ubicar dins d'una esvàstica nazi.

Les seves explicacions: Després de dies sense pronunciar-se sobre el tema mentre aquest anava agafant volada, l'humorista ha publicat un fil de Twitter, disposat a "anar matant el tema". Ha assegurat que "evidentment" no li ha dit "nazi a ningú".

  • "Vaig intentar explicar com estan les coses: el PSC té Esquerra agafadíssima pels collons i Esquerra s’està deixant humiliar per pur complex d’inferioritat i síndrome d’Estocolm. Una altra vegada"
  • "Pedro Sánchez té els pressupostos aprovats i Esquerra no té més remei de suplicar-li al PSC que li aprovi els seus. El PSC no té cap mena d’incentiu per aprovar-los i simplement està jugant a veure fins on s’arrossega ERC".
  • "I això era una mica el que deia a la secció: que el PSC en l’eix social és un partit de dretes (i no passa res, a mi personalment me la pela). I ho contraposava a l’eix nacional, on el PSC és un partit d’extrema dreta. No cal ni argumentar-ho, això".
  • "EVIDENTMENT jo no li vaig dir nazi a ningú. Vaig fer servir un meme que deu tenir deu putos anys, i que serveix per dir que algú és molt d’esquerres fins que tal. Molta gent el fa servir per parlar d’un mateix, i EVIDENTMENT ningú pensa 'mira, un nazi'".
  • "S’ha de ser molt boomer o molt imbècil per creure de debò que jo vaig dir que el PSC és un partit nazi. Però és que això ja ho sap tothom, simplement tenim gent capitalitzant una falsa ofensa, el PSC fingint indignació i Esquerra i TV3 cedint, perquè és l’únic que saben fer".

Crítiques a Sígfrid Gras i TV3: L'excol·laborador del 'Zona Franca' ha acusat al director de TV3 de mentir assegurant que el gràfic amb l'esvàstica "era al guió del programa" (sent aquesta l'excusa que va posar Gras per justificar l'emissió d'aquesta part). I afegeix: "el programa és en fals directe, què estàs dient, Sigfrid Gras?".

  • També diu que "TV3 ha cedit a absolutament totes les pressions". "Com pots apostar per un programa així i cagar-te una vegada darrere l’altra? Què se suposa volien?".

A més: Vidal ha dit que en el si de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), van començar a sorgir dubtes sobre el contingut de la secció que el mateix Joel Díaz li va proposar de fer, que en un primer moment havia de ser exclusivament sobre política.

  • "Primer de tot: jo sabia perfectament on em posava i sabia que això podia passar en qualsevol moment", assegura.
  • "A la casa els preocupa la secció, que ara el PSC ha entrat a la CCMA", afegeix, tot recordant que li van demanar llavors no parlar "tant de política" i que "per què no parlar d'altres temes". "Òbviament, volen dir 'no parlem tant de política catalana o de la independència de Catalunya'", va assumir.
  • "Han degradat tant la nostra conversa política que pràcticament han aconseguit que continuar parlant de política catalana et faci semblar un boig", reflexiona.
  • I conclou la seva crítica de la següent manera: "És una profecia autocomplerta: han convertit la Generalitat en una Gestoria (i hi han posat el president amb més pinta de gestoret de la història) perquè així la gent entengui que aquí no tenim cap poder, que som un païset ridícul i que el 2017 ens vam flipar moltíssim" (en referència a l'1-O).

Per acabar: També ha aprofitat per dir que està "content" perquè "és un acudit força millor" que d'altres pels quals l'han acomiadat d'altres feines.

  • "Jo tinc l’enorme privilegi de no necessitar TV3. No em pot suar més la polla no treballar-hi mai més, la veritat. La meva gran sort (i la seva gran desgràcia) és que no som a l’any 1996".

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió TV3 PSC