La Jungla
Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca'
Foto: Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca' | TV3
Televisió

Joel Díaz deixa 'Zona Franca' després de l'acomiadament "injust i inacceptable" de Manel Vidal

Barcelona.
Temps de lectura: 4 minuts
Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca'
Foto: Joel Díaz, presentador de 'Zona Franca' | TV3

Joel Díaz abandona Zona Franca. Així ho ha anunciat aquest dilluns a la tarda el mateix presentador del late night show de TV3, després de l'acomiadament la setmana passada de Manel Vidal, una decisió que ha considerat "injusta i inacceptable".

Què sabem? Joel Díaz ha fet pública la decisió de plegar de Zona Franca, quatre dies més tard de l'acomiadament de Manel Vidal per un acudit sobre el PSC i una esvàstica. A través del seu compte de Twitter, l'enfant terrible de TV3 ha explicat que deixa el programa des d'aquest dilluns.

Què diu Joel Díaz?

  • "Plego arran de la decisió presa per la direcció de TV3 d'apartar del programa Manel Vidal, una decisió que considero injusta i inacceptable tant en el fons com en la forma en què s'ha pres i comunicat".
  • "Espero que l'equip que ha estat fet fins ara Zona Franca, ple de gent amb talent i ganes, amigues i amics a qui estic molt agraït, tingui l'oportunitat de seguir treballant i que TV3 s'esforci per fer-ho possible". 

Què diu TV3? En un comunicat, TV3 ha lamentat la decisió de Joel Díaz d'abandonar Zona Franca i ha avançat que aquest dilluns, i els propers dies, no s'emetrà el programa. Sense el presentador, la televisió pública estudiarà la continuïtat del format.

  • La CCMA ha confirmat que Joel Díaz sí que continuarà vinculat a L'última hora del matí de Catalunya Ràdio.

D'on venim? Durant la seva última intervenció a Zona Franca, Manel Vidal va fer una broma sobre les negociacions dels pressupostos entre ERC i el PSC. Durant aquest acudit usava un eix de posicionament polític esquerra-dreta i autoritari-liberal per ubicar els socialistes. Però el gràfic era una esvàstica i situava els de Salvador Illa amb el nazisme.

  • Segons TV3, aquest gag creua línies vermelles i per això va decidir prescindir de l'humorista des del passat dijous.

A més, el director de TV3, Sigfrid Gras, va anunciar divendres a El món a RAC1 que hi hauria canvis a Zona Franca a partir d'aquesta setmana. En cap cas va fer referència a la possibilitat que Joel Díaz no continués al capdavant del format, però sí que va dir que frases com el "Puta nit i bona Espanya" del presentador ja no es repetirien.

Reaccions: La decisió de Joel Díaz ha generat una allau de reaccions a les xarxes socials. Entre elles, la de Manel Vidal, que ha defensat el seu company per haver "posat el coll" com no havia vist "mai ningú" fer-ho pel programa. També 8tv s'ha pronunciat al respecte: "Volem tot l'equip. Puta censura és un bon nom?".

Per acabar: L'adeu de Joel Díaz, posterior a l'acomiadament fulminant de Vidal, succeeix només una setmana després que transcendís la decisió de Heineken de retirar el patrocini que feia a Zona Franca a través de la cervesa El Águila. En aquest cas, derivat d'una campanya a les xarxes socials precisament pel lema "Puta nit i bona Espanya" amb el qual Joel Díaz començava cada programa.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió