La Jungla
Leticia Dolera, el passat mes de desembre a 'Zona Franca'
Foto: Leticia Dolera, el passat mes de desembre a 'Zona Franca' | TV3
Famosos

Leticia Dolera, víctima d'una campanya de la dreta espanyola per un vídeo de TV3

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Leticia Dolera, el passat mes de desembre a 'Zona Franca'
Foto: Leticia Dolera, el passat mes de desembre a 'Zona Franca' | TV3

Leticia Dolera s'ha vist immersa en una forta polèmica, dos mesos després de l'entrevista al programa Zona Franca de TV3. El motiu, una de les seves respostes sobre Madrid i la ultradreta, que ha engegat una campanya contra ella a les xarxes socials.

Què sabem? Leticia Dolera va ser a Zona Franca l'1 de desembre passat. Aquell dia va dir que no sap per què fa tants anys que viu a Madrid. "De fet, crec que vull mudar-me a Barcelona", va assenyalar. Dos mesos més tard, el discurs que va fer després sobre l'extrema dreta a la capital espanyola ha aixecat polseguera.

Què va dir Leticia Dolera?

  • "El rotllo de tanta dreta i ultradreta a Madrid fa mandra", va començar l'actriu i directora abans que Joel Díaz apuntés: "Però a canvi tens llibertat".
  • "Però la llibertat és una farsa. La llibertat és la forma d'oprimir el pobre. La llei allibera, la llibertat oprimeix", deia ella.

En detall: Setmanes més tard, milers d'usuaris han compartit el vídeo a Twitter, que ja compta amb més de 200.000 reproduccions. Entre ells hi ha Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana, o Noemí de la Calle, diputada de Ciutadans. També s'hi han afegit mitjans com El Español de Pedro J. Ramírez, que ha generat la reacció de la mateixa Dolera.

Leticia Dolera s'explica. També a través de Twitter, i recuperant l'article d'El Español, Leticia Dolera ha negat haver fet un "discurs anti-Madrid" pel fet de denunciar "que la ultradreta governa a Madrid", sinó que feia un discurs anti-feixista. "I no vaig parlar de llibertat madrilenya, sinó de la fal·làcia de la llibertat neoliberal". Aquí la resposta:

Per acabar: Curiosament, la polèmica amb Leticia Dolera per les seves paraules a Zona Franca coincideixen en el temps amb la dimissió del seu presentador. Joel Díaz ha deixat el programa per l'acomiadament de Manel Vidal, i TV3 està estudiant encara com donar continuïtat al format sense l'humorista.

Categoria: La Jungla