La Jungla
Esther Cañadas, a 'Las Tres Puertas' de María Casado
Foto: Esther Cañadas, a 'Las Tres Puertas' de María Casado | La 2
Televisió

Esther Cañadas commou amb el dur testimoni de la seva malaltia: "Tenia prou intentant no morir"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Esther Cañadas, a 'Las Tres Puertas' de María Casado
Foto: Esther Cañadas, a 'Las Tres Puertas' de María Casado | La 2

Esther Cañadas ha reaparegut aquest dimecres a la televisió. Ho ha fet a Las Tres Puertas, el programa de María Casado a La 2 de TVE, amb el testimoni colpidor de la malaltia que va apartar-la de les passarel·les fa dues dècades.

Què sabem? La model castellanomanxega ha reflexionat sobre la seva aturada professional, després d'una carrera meteòrica entre els anys 90 i 2000: "Arriba un punt que no has parat i passen massa coses". Entre elles, el diagnòstic mèdic que li va canviar la vida i que li provocava dolors insuportables.

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Esther Cañadas (@esthercanadasofficial)

Què diu Esther Cañadas?

  • "És una malaltia immunològica. Tenia prou intentant no morir".
  • "Te la poden disparar un munt de coses [en referència a l'estrès al qual estava sotmesa]".
  • "Arriba un moment que t'aixeques i penses, aquesta és la meva vida? Anar al metge, a l'hospital, tenir efectes de tota mena al cos...? De debò?".
  • "Quan et diuen que és crònic, és complicat".

A més, fora de les passarel·les Cañadas es va dedicar a buscar una cura per la seva malaltia. O almenys, un remei que li calmés el dolor. Primer li donaven "tot tipus de medicació". Però no funcionava. Així que va continuar buscant.

En detall: "Vaig perdre el compte al número 56 de metge", recorda la maniquí. Aleshores es va abocar als tractaments alternatius, que la van dur a fer pràcticament la volta al món: "Me'n vaig anar a Hong Kong per fer medicina xinesa, vaig meditar amb monjos a Tailàndia, també vaig anar a Mèxic... el que t'imaginis".

Un altre apunt: Cañadas ha explicat el perquè del seu adeu a les passarel·les, just quan era al pic de la seva carrera, però també ha recordat com li va costar al principi. "Se'm tancaven totes les portes", ha assenyalat. En una època que el sector buscava models andrògines, l'Esther no encaixava. Quan va arribar el seu moment, semblava que hagués sortit del no-res: "Però jo feia molts anys que menjava arròs blanc, mirava factures i em preguntava què hi feia allà".

Per acabar: Las Tres Puertas va comptar, fa tot just una setmana, amb l'actriu Yolanda Ramos. Una entrevista colpidora i també molt comentada, especialment per les paraules xocants de l'artista sobre la seva depressió.

Categoria: La Jungla