La Jungla
Foto: | Instagram
Ràdio

Famosa actriu denuncia a RAC1 rebre crítiques a Madrid per parlar català

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Foto: | Instagram

La coneguda actriu, amb una dilatada trajectòria en el món de la interpretació, ha concedit una extensa entrevista en el programa dels caps de setmana de l'emissora RAC1, Via Lliure.

Què sabem? Una famosa actriu, que actualment viu a Barcelona, però que va néixer a Madrid, ha parlat de les crítiques que rep a Madrid quan parla català amb la seva parella o fills. Uns atacs que la famosa ha denunciat dient que no és la primera vegada que li passa. Entre altres coses ha comentat que li diuen que "no faci apologia d'una cosa que no cal".

Què ha dit? L'actriu Natalia Sánchez ha passat pels micròfons del programa Via Lliure de RAC1 per presentar la seva primera obra de teatre en català, Fitz Roy. Una representació que des del passat dia 2 de febrer es pot veure en el Teatre Borràs de la capital catalana, on Sánchez comparteix escenari amb altres actrius de la talla de Sílvia Bel o Sara Espígul. Una obra de teatre en català que fa molta il·lusió a Natalia, ja que ella va aprendre a parlar en català arran de començar a sortir amb l'actor Marc Clotet, amb qui té dos preciosos fills, Lia i Neo.

  • "Sempre et critiquen per fer absolutament de tot. A mi m'han criticat a Madrid per parlar en català i també m'han criticat aquí a Catalunya per parlar en català. Em diuen que no faci apologia d'una cosa que no cal".
  • "Des de fora no vivim el mateix que es viu aquí. La primera vegada que vaig sentir a algú parlar català va ser a en Marc amb la seva germana Aina. I en Marc em va dir que ell sempre parla amb català amb la seva família i amics. I que pensa i somia també en català. La gent no parla català per molestar, sinó perquè ho senten i és la seva llengua. Els que no tenim un segon idioma és molt difícil entendre aquesta manera de fer".

A més, parlant del català, l'actriu que es va donar a conèixer gràcies a donar vida a Teté en la sèrie Los serrano, ha confessat que fa poc, en una entrevista, li van fer de manera irònica una prova sobre el català i no la va resoldre amb èxit.

  • "No vaig saber dir cap insult en català, però perquè no els faig servir".
  • "Tampoc vaig saber cantar l'himne dels Segadors i em vaig sentir fatal. Vaig demanar perdó. Sé que la pròxima vegada ho faré millor".
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalia Sánchez (@natasanchezmol)

Per acabar: Natalia Sánchez, que des de fa anys viu a Barcelona, també ha confessat que quan va començar a aprendre parlar català el que més li va costar va ser pronunciar el so de la 'll'. "Com a castellanoparlant és un so que sembla impossible. La primera vegada que el vaig sentir vaig pensar que era una broma", ha confessat.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Ràdio RAC1