La Jungla
Xantal Llavina durant el tractament de quimioteràpia
Foto: Xantal Llavina durant el tractament de quimioteràpia | Instagram
Famosos

Missatge optimista de Xantal Llavina, en ple tractament contra el càncer de mama

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Xantal Llavina durant el tractament de quimioteràpia
Foto: Xantal Llavina durant el tractament de quimioteràpia | Instagram

Tres mesos després de ser diagnosticada d'un càncer de mama, Xantal Llavina continua el tractament per superar la malaltia. Aquesta setmana, amb una bona notícia: ha finalitzat les quimioteràpies més dures, i ara li queden per davant les de menys intensitat.

Què sabem? Tal com ha explicat ella mateixa al seu compte d'Instagram, aquest dilluns ha completat la darrera de les quatre quimioteràpies vermelles —les més fortes— que tenia programades. Ara li queden per davant dotze cicles més, però de quimioteràpia blanca, dirigida exclusivament al tumor per atacar les cèl·lules canceroses i no les sanes.

Què diu Xantal Llavina? A Instagram, la presentadora del Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio ha publicat una fotografia que imita el famós cartell feminista de Rosie the Riveter. Amb gorra, mascareta i fent el gest de fer força amb el braç, Xantal Llavina diu:

  • "Estic una mica més contenta. "Perquè hi haurà un dia que no podrem més, i llavors ho podrem tot". Penso que és una frase aplicable a molts sentits de la vida, quan a tots i totes ens passen certes coses".
 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Xantal Llavina Aguilar (@xantal_llavina)

A més, des que va fer públic que té càncer de mama, Xantal Llavina ha explicat periòdicament com evoluciona el tractament.

  • Fa poques setmanes, la locutora va detallar els efectes de la quimioteràpia que estava patint, com la fatiga i els vòmits.
  • Defineix el tractament com un Dragon Khan emocional, amb dies bons i d'altres molt dolents: "És clau una bona alimentació i fer exercici, caminar cada dia".
  • També ha explicat que ja li han caigut tots els cabells, i que ha decidit dur perruca i gorra: "Veure't cada dia al mirall sense cabell és dur. Cadascú ha de triar el que li senti millor".

Per acabar: Xantal Llavina, de 47 anys, va anunciar que patia un càncer el 22 de desembre passat, i que es retirava temporalment de la ràdio per iniciar el tractament. Han de ser sis mesos de quimioteràpia, als quals seguirà una operació i més radioteràpia. 

  • Es dona la circumstància que dos dies abans de revelar que tenia un càncer al pit, Llavina rebia el Premi Talent en Comunicació i Mitjans per Som Revolució, la versió televisiva de Revolució 4.0, produïda per El Terrat i emesa a TV3.
Categoria: La Jungla