La Jungla
Toni Clapés, en una imatge d'arxiu
Foto: Toni Clapés, en una imatge d'arxiu | ACN
Televisió

Toni Clapés s'acarnissa amb TV3 per les males audiències: "Han embogit"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Toni Clapés, en una imatge d'arxiu
Foto: Toni Clapés, en una imatge d'arxiu | ACN

Toni Clapés ha carregat amb força aquest dijous contra TV3, després de les dades d'audiència alarmants enregistrades la nit anterior. Des de la tranquil·litat de conduir un dels programes líder de la ràdio a Catalunya, el presentador ha fet sang del Zona Franca i El negre de Banyoles, que van ensorrar el share de dimecres.

Què sabem? El tercer dia de programa amb Danae Boronat, Zona Franca va registrar dimecres la pitjor dada d'audiència de la seva història, un preocupant 1,7% i 20.000 espectadors. Just abans, El negre de Banyoles ja havia deixat un llistó molt baix amb un 2,5% de quota de pantalla. Una sagnia d'espectadors a favor d'altres cadenes. El hormiguero amb Miguel Bosé va fer un 16,9% a Catalunya, la pel·lícula de La Sexta un 8,6% i Días de tele de Julia Otero un 8%.

Què diu Toni Clapés? Amb les dades a la mà, Clapés ha aprofitat per criticar amb contundència la programació de TV3.

  • "Sobre Zona Franca, això qui s'ho mira? Està en una mitjana de 6%, va una mica in crescendo. Parlem de 7%? 8%? Cap a on anem?", pregunta abans de conèixer l'1,7% de TV3 i l'1,1% d'El Circ de 8tv.
  • "Es van quedar a sis dècimes [de 8tv]".
  • "Després va venir Xavier Graset i va fer més audiència, un 4,9% de matinada i dormint [perquè era una reposició del 324]".
  • "El que va punxar també va ser El negre de Banyoles, que va arrossegar Zona Franca", apunta el col·laborador Rocco Steinhäuser.
  • "Hi ha programes de TV3 que no sé com els programen. Ha arribat un punt que crec que han embogit, que hi posin una mica de cap", adreçant-se directament a Clara Cabezas, responsable de programació.

Situació actual: Després de les crítiques de Clapés, Zona Franca ha emès aquest dijous l'última entrega de la setmana. Era difícil no millorar la xifra de dimecres, i Boronat ha aconseguit aquest cop un 5,9% i 72.000 espectadors. Continua per sota del 6%, que sí que va superar els dos primers dies.

Per acabar: La secció de televisió de Versió RAC1 s'ha referit també al càsting final d'Eufòria, eliminat de la programació de dijous a la nit per no competir amb el Reial Madrid-Barça de Copa del Rei a TVE ni amb l'estrena de Supervivientes a Telecinco. "No se sabia" que es farien el mateix dia, ironitzava Rocco Steinhäuser abans d'avançar la foto dels 16 concursants definitius del reality. El càsting s'ha reprogramat per aquest divendres a la nit.

Categoria: La Jungla