La Jungla
Daniela Requena, la 'influencer' que s'ha canviat el color dels ulls
Foto: Daniela Requena, la 'influencer' que s'ha canviat el color dels ulls | TikTok
Influencers

Canviar el color dels ulls, la perillosa cirurgia que promouen 'influencers' com Daniela Requena

Barcelona.
Actualitzat: Dilluns, 6 de març de 2023. 20:24
Temps de lectura: 3 minuts
Daniela Requena, la 'influencer' que s'ha canviat el color dels ulls
Foto: Daniela Requena, la 'influencer' que s'ha canviat el color dels ulls | TikTok

Polèmica viral amb la influencer valenciana Daniela Requena, que aquest cap de setmana ha anunciat que s'ha canviat el color dels ulls amb una cirurgia. Una operació que ha causat furor a TikTok, però que comporta seriosos riscos. 

Què sabem? L'operació que s'ha fet la Daniela Requena s'anomena queratopigmentació, es practica amb un làser i des de fa ben poc es realitza en una clínica de Madrid, que és on ha anat ella. Així ho ha explicat la tiktoker a les seves xarxes socials, abans que una oftalmòloga alertés sobre com és de perillosa aquesta cirurgia.

@danielasirena3 Cambio mi color de ojos en la clínica Kroma 15 de Madrid #trans #transexual #transgender #lgbt🌈 #surgery #cirugiaplastica #oftalmologia #cambiocolordeojos #greenscreen ♬ sonido original - Daniela Requena Esteve

En detall: Principal s'ha posat en contacte amb el doctor José Lamarca, subdirector mèdic i coordinador de l'àrea de Segment Anterior i Cirurgia Refractiva del Centre d'Oftalmologia Barraquer, que ha detallat com es fa i quines poden ser les conseqüències d'aquesta operació.

  • "La tècnica a la qual s'ha sotmès aquesta noia es realitza amb un làser de femtosegon, que actua sobre la còrnia".
  • "El làser crea un espai en el gruix de la còrnia. Després es tatua l'interior amb un pigment".
  • "El tatuatge fa que una zona que és transparent, deixi de ser-ho".
  • "El problema és que no deixa passar la llum i no permet observar el que hi ha dins. Així, els especialistes no poden veure si hi ha altres problemes com un desprendiment de retina".
  • "Actualment tampoc està clar encara com afecta el pigment a l'ull".

A més, després de l'alarma que ha generat, Daniela Requena ha assegurat que la seva operació no és tan invasiva com d'altres amb resultats similars. De fet, n'hi ha una altra que despigmentitza l'iris i pot provocar glaucoma i ceguesa. Malgrat les diferències, Lamarca recomana no fer-ho. Només cal fer una ullada a TikTok per comprovar que ja hi ha un munt de vídeos promocionals d'aquesta operació:

@changeyoureyecolor Before and after surgery. Look at the smile on Darren's face 🤩. We’re thrilled to see our patients so happy....#neoris #surgery #eyes #blueeyes #keratopigmentation ♬ Forever - Labrinth
@new_color_eyes ℹ️ Ariana après sa kératopigmentation. ➡️ Visitez notre site www.newcolor.art pour plus d’informations. . . . 🏷 #reve #eyecolorchange  #eyesurgery #plasticsurgery #tattooartist #makeup #keratopigmentation #dream #happiness ♬ Oh My God - Adele

Per acabar: Aquest dilluns, la cirurgia de Daniela Requena ha estat tendència tot el dia a les xarxes socials. Amb pluja de crítiques inclosa. Entre els que s'hi ha abrandat, el també youtuber Malbert. El català ha denunciat "la facilitat amb la qual els influencers promocionen operacions estètiques". La resposta d'ella, clara com els seus ulls nous: "Deixa de frivolitzar, prepotent".

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Salut Xarxes TikTok