La Jungla
Oriol Mitjà, al 'Late xou' de Marc Giró
Foto: Oriol Mitjà, al 'Late xou' de Marc Giró | TVE
Televisió

Oriol Mitjà a TVE: el qüestionari de salut sexual que impressiona Marc Giró

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Mitjà, al 'Late xou' de Marc Giró
Foto: Oriol Mitjà, al 'Late xou' de Marc Giró | TVE

Oriol Mitjà ha estat un dels convidats d'aquest diumenge a la nit al Late xou de Marc Giró a TVE Catalunya. Una conversa centrada en gran part en la feina de l'epidemiòleg a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Què sabem? Oriol Mitjà, cap de la secció de malalties infeccioses a Can Ruti, ha parlat dels seus estudis sobre ITS (infeccions de transmissió sexual). Investigacions que comencen amb un qüestionari profund sobre pràctiques sexuals: periodicitat de les relacions, sexe anal, fel·lacions... que han deixat Marc Giró amb un pam de nas.

Què diu Oriol Mitjà?

  • "He descobert que en 10 anys s'ha transformat el panorama sexual de Catalunya".
  • "La sexualitat és diferent, més fluïda i divertida".
  • "Hi ha gent que ens ha arribat a dir que havia tingut 120 parelles sexuals els últims tres mesos".
  • "Després ho entens millor. Fan orgies, gang bangs, poltres i eugues...".

A més, aquest estudi serveix també per analitzar conductes de risc i explicar als pacients quins mètodes de protecció fer servir per evitar infeccions.

En detall: Oriol Mitjà i el seu equip han aparegut recentment a la revista científica The Lancet, després d'haver descobert una nova forma de verola del mico en persones amb VIH.

Un altre apunt: Més enllà de les preguntes sobre el qüestionari de les ITS, Oriol Mitjà ha sorprès els espectadors amb una demostració de xinès gairebé bilingüe. L'epidemiòleg va viure a la Xina, i va estudiar l'idioma. Així és com el parla:

Per acabar: Un altre dels grans moments de la nit, el flirteig entre el presentador i el convidat. Oriol Mitjà s'havia presentat a l'entrevista amb les possibles preguntes de Marc Giró, i les seves respostes, escrites en un paper. Primera vegada que passa al programa. Però finalment el doctor no ha llegit els apunts ni una sola vegada. Prova de la seva complicitat des del primer minut, fins i tot han acabat tirant-se els trastos.

Categoria: La Jungla