La Jungla
Roberto Leal a 'Pasapalabra'
Foto: Roberto Leal a 'Pasapalabra' | Antena 3
Televisió

'Zabro', la paraula que val 2.272.000 euros: història de la televisió

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Roberto Leal a 'Pasapalabra'
Foto: Roberto Leal a 'Pasapalabra' | Antena 3

L’impressionant duel entre Rafa Castaño i Orestes Barbero a Pasapalabra durant 197 programes ha fet història de la televisió, aconseguint el pot més gran de la història del concurs: 2.272.000 euros.

D’on venim: El duel entre Rafa i Orestes va començar l’1 de juny de 2022, quan Castaño va arribar al programa on ja concursava Orestes, que ha sobreviscut al programa durant 360 entregues.

  • Rafa Castaño portava concursant a Pasapalabra des de fa 197 programes consecutius, on ja acumulava 127.200 euros.
  • El sevillà ha assolit guanyar 75 de les entregues del programa, i 64 les ha empatat amb Orestes.
  • El pot més gran entregat, fins al moment, havia estat l’any 2006, quan Eduardo Benito va obtenir 2.190.000 euros.

Al detall: Si parlem de mèrits, Rafa no només ha completat el Rosco dins del temps establert, sinó que ho ha fet seguit de la ‘A’ a la ‘Z’, 25 paraules en total.

  • Quan Roberto Leal li ha dit: “Escarabat que ataca els blats, especialment quan els grans són tendres”, el concursant de Pasapalabra ha respost: “Zabro”, paraula que li ha fet emportar-se el pot.
  • 2.272.000 euros és el premi que s’ha emportat Rafa, 18 mesos després de l’entrega de l’últim pot, que se’l va emportar Sofía Álvarez amb 466.000 euros.

Qui és Rafa: Amb 32 anys, Rafa Castaño és el més petit de dos germans. Llicenciat en Periodisme i amb un màster en Comunicació i Cultura. Apassionat de la literatura, en el passat, Rafa va treballar i es va convertir en soci d’una llibreria. 

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió Antena 3