La Jungla
Jessica Goicochea durant l'entrevista
Foto: Jessica Goicochea durant l'entrevista

Goicoechea trenca el silenci sobre la violència masclista que va patir

Temps de lectura: 3 minuts
Jessica Goicochea durant l'entrevista
Foto: Jessica Goicochea durant l'entrevista

Jessica Goicoechea ha parlat per primera vegada sobre la violència masclista que va patir per part de la seva exparella, el model River Viiperi. Ho ha fet en una entrevista a "No Estamos Locas" la secció sobre Salut Mental del creador de contingut Luc Loren.

Per què és important? La model i influencer mai havia parlat obertament de la violència que va patir i la posterior denúncia per violència masclista que va posar.

  • Com a referent del món de la moda, la veu de la influencer i les dures vivències que relata han generat una gran commoció a internet.

Què ha dit? Goicoechea recorda especialment el maltractament psicològic que "va ser molt pitjor que el físic".

  • Explica que no va ser capaç d'aturar-ho tot fins que "va arribar a les mans". "Vaig intentar deixar-lo moltes vegades, però em feia creure que era una mala persona si ho feia".
  • Parla de com va arribar a desmallar-se de la tensió que vivia, també que li comprava flors després de maltractar-la, entre altres situacions.
  • Li va arribar a proposar que se suïcidés fent-li creure que no era res al món.

En detall: Durant l'entrevista explica diversos exemples concrets de la violència a què estava sotmesa.

  • "Li encantava ser el centre d'atenció i en una ocasió em van convidar a una 'fashion week' i a ell el van seure una filera darrere. Em va dir que si no seia al meu costat a 'front row', jo no hi podia anar", al final no va assistir a la desfilada.
  • Després en un sopar, li van preguntar per què no havia assistit a l'esdeveniment i ell va dir "mira que li he dit que hi anés".
  • La consigna, explica Goicoechea, era "quan jo dic que és així, em segueixes el joc, no em pots deixar malament en públic". Si plorava "em renyava".

A més: Sobre el moment de posar la denúncia, remarca que "perjudica no denunciar al moment perquè se't qüestiona per què no vas denunciar al moment".

  • Però "necessitava temps per pensar i reflexionar què fer".

Context: El seu maltractador, el model River Viiperi, va passar dos dies a la presó i va quedar després en llibertat a l'espera de judici.

  • Després de l'entrevista, ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials amenaçant que Goicoechea "està excavant la seva pròpia tomba".

ç

Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.