La Jungla
Les reines Letícia i Sofia durant l'incident a la Catedral de Palma
Foto: Les reines Letícia i Sofia durant l'incident a la Catedral de Palma | Xarxes socials
Casa reial

Cinc anys de la gran polèmica entre Letícia i Sofia: així va ser l'incident més sonat de les reines

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Les reines Letícia i Sofia durant l'incident a la Catedral de Palma
Foto: Les reines Letícia i Sofia durant l'incident a la Catedral de Palma | Xarxes socials

Era Diumenge de Resurrecció de 2018, quan les reines Letícia i Sofia van protagonitzar una de les imatges més tenses, entre membres de la monarquia espanyola, que han captat mai les càmeres de televisió. Va ser a les portes de la Catedral de Palma, després de la missa de Pasqua. Cinc anys més tard, la família reial no serà a Mallorca per la tradicional eucaristia.

D'on venim? Aquell dia de fa cinc anys, la reina emèrita volia fer-se una fotografia amb les seves netes, Elionor i Sofia, quan Letícia va intentar evitar-ho interposant-se entre elles i els fotògrafs. Una situació que va deixar els presents bocabadats, i que va provocar la reacció del rei Felip VI, que va voler intercedir entre elles sense aconseguir-ho. Com no podia ser d'una altra manera, les imatges es van viralitzar de seguida i van fer córrer rius de tinta. Són aquestes:

En detall: Després de l'incident de Palma, cada cop van ser menys les vegades que les dues reines es deixaven veure juntes, símptoma de la delicada relació entre elles.

  • Aquell mateix mes d'abril, la casa reial va escenificar la reconciliació entre les monarques coincidint amb l'ingrés hospitalari del rei Joan Carles per una operació de genoll.

Situació actual: Passats cinc anys d'aquella polèmica gravació, ni Letícia ni Sofia seran a Palma aquest diumenge per la missa de Pasqua. De fet, malgrat que era una tradició de la família reial espanyola, aquest és el quart any consecutiu que eviten tornar a Mallorca per aquestes dates. El 2020 no hi van ser per la pandèmia, i després ja no hi han anat més.

Un altre apunt: El passat dilluns 3 d'abril, la reina emèrita Sofia va tornar, tota sola, a la Catedral de Palma. Hi va anar per presidir el concert anual de Pasqua, amb participació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Coral Universitat de les Illes Balears. Ni rastre de Letícia.

Per acabar: Per la seva part, els reis Felip i Letícia i les seves dues filles no s'han allunyat gaire del palau de la Zarzuela aquesta Setmana Santa, i aquest dissabte s'han deixat veure al via crucis de Chinchón, a la Comunitat de Madrid.