La Jungla
Jay Robles, aspirant d'OT, ha mort a l'incendi en un restaurant de Madrid
Foto: Jay Robles, aspirant d'OT, ha mort a l'incendi en un restaurant de Madrid | TVE
Televisió

Jay Robles, aspirant d'OT, és un dels morts a l'incendi del restaurant de Madrid

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jay Robles, aspirant d'OT, ha mort a l'incendi en un restaurant de Madrid
Foto: Jay Robles, aspirant d'OT, ha mort a l'incendi en un restaurant de Madrid | TVE

Dues persones van morir divendres a la nit en l'incendi d'un restaurant italià a la plaça Manuel Becerra de Madrid. Mentre continua la investigació per aclarir els fets, ja ha transcendit la identitat de les víctimes, un cambrer i una clienta. El primer era Jay Robles, cantant de 25 anys que havia participat a Operación Triunfo 2020.

Què sabem? Julián Robles era de Benidorm i feia només una setmana que havia començat a treballar al local. El jove era una promesa de la música, i s'havia presentat a l'última edició d'OT a TVE. Va superar totes les fases prèvies al concurs, i finalment va arribar al càsting final. Malgrat que no va entrar al reality, el canal de YouTube encara conserva les imatges de la seva participació.

En detall: Després de la tràgica mort de Jay Robles, la família estudiar demanar responsabilitats penals a l'empresa. En declaracions als mitjans de comunicació, el pare del jove cantant ha denunciat aquest cap de setmana una possible negligència per part dels responsables del restaurant.

A més, en les últimes hores també s'ha conegut la identitat de l'altra víctima mortal, una infermera basca de 43 anys anomenada Alexandra.

Què diu l'empresa? A través d'un comunicat, l'empresa Burro Canaglia, responsable del local, s'ha limitat a lamentar els fets. "Ens sentim profundament commoguts per la mort de les víctimes de l'incendi. Estenem les nostres sinceres condolences a les famílies afectades i desitgem una ràpida recuperació als ferits".

Un altre apunt: El foc hauria tingut l'origen en una pizza flamejada, que va incendiar la decoració del restaurant amb una gran virulència. L'Ajuntament de Madrid investiga ara la llicència del local, i investiga si s'ha complert la normativa amb les plantes artificials inflamables com a part de la decoració.

Per acabar: L'incendi també va deixar 12 ferits, vuit dels quals continuen ingressats en hospitals de la capital espanyola. N'hi ha sis que evolucionen favorablement, i dos que encara es troben en situació de gravetat.