La Jungla
Abraham Orriols, reporter de TV3
Foto: Abraham Orriols, reporter de TV3 | Instagram
Famosos

La malaltia minoritària d'un popular reporter de TV3: "T'atura la vida"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Abraham Orriols, reporter de TV3
Foto: Abraham Orriols, reporter de TV3 | Instagram

Abraham Orriols és una de les cares conegudes més joves de TV3. Periodista berguedà, amb només 22 anys es va fer conegut a tot Catalunya cobrint les protestes contra la sentència als líders del procés. Quatre anys més tard, la notícia és ell mateix: pateix una malaltia minoritària que encara no té cura.

Què en sabem? Abraham Orriols pateix neuritis òptica, una inflamació del nervi òptic causada pel mateix sistema immunitari i que provoca una pèrdua de la visió. De fet, aquesta és la causa més habitual de pèrdua visual aguda en adults joves com ell, i afecta entre una i cinc persones de cada 100.000. "No és dolorós, però t'atura la vida", ha explicat el reporter en un llarg fil de Twitter.

En detall: Encara no havia fet 20 anys, quan va començar a patir els primers símptomes de la malaltia. Des d'aleshores s'ha sotmès a diversos tractaments per evitar recaigudes, sense èxit. Ara ha entrat en un programa de l'Hospital Clínic de Barcelona per rebre una immunoteràpia experimental, el CAR-T.

Què és el CAR-T? Segons el que ha explicat el mateix Abraham Orriols, aquest nou tractament experimental, pioner a Europa, modifica al laboratori les cèl·lules perquè deixin de ser malignes. Sense història clínica, només amb el temps els investigadors podran saber si funciona o no.

Què diu Abraham Orriols?

  • "És frustrant i alhora esperançador saber que la solució depèn només de la investigació".
  • "Espero que d'aquí a 30 anys sàpiguen també com curar-lo. Però mentrestant, prova-error i vides congelades".

Per acabar: Abraham Orriols ha aprofitat la proximitat de la campanya electoral del 28-M per reclamar més inversió en salut. "És demagògia fins que passes tants dies en sales d’espera. Aquí, l’ordre de prioritats de qualsevol salta pels aires", ha expressat abans de sentenciar: "Ara que venen tantes campanyes, que almenys se centrin en allò important. Perquè sense això no hi ha res. I no patiu: d’una manera o d’una altra, ens en sortirem".

Categoria: La Jungla