La Jungla
Jair Domínguez, aquest divendres a 'La gran contradicció'
Foto: Jair Domínguez, aquest divendres a 'La gran contradicció' | 8tv
Televisió

Jair Domínguez, sobre TV3: "Hi ha excés de funcionaris, no treballen ni una mica més"

Barcelona.
Actualitzat: Dissabte, 6 de maig de 2023. 09:35
Temps de lectura: 4 minuts
Jair Domínguez, aquest divendres a 'La gran contradicció'
Foto: Jair Domínguez, aquest divendres a 'La gran contradicció' | 8tv

La gran contradicció de Jair Domínguez és treballar a TV3 i queixar-se del mal funcionament d'ens com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Com fa en el seu nou llibre, Allegro con fuoco, una crítica al sector públic. Precisament d'això n'ha parlat aquest divendres a 8tv amb Marta Polo.

Què en sabem? Les pàgines d'Allegro con fuoco narren la història d'un director de cinema reconegut que cau en les mans de la pública. "A les cinc de la tarda no pot seguir gravant perquè el càmera fa el 35% de les hores", explica en Jair. L'escriptor posa davant del mirall un funcionariat incompetent —això diu a la contraportada— que posa totes les traves possibles. A La gran contradicció fa el símil amb el que passa a TV3.

Què diu Jair Domínguez?

  • "Hi ha funcionaris que t'ho posen difícil. Quan vaig començar, vaig pensar que podria expressar la meva part creativa, però m'he trobat el que s'ha trobat tothom".
  • "La gent allà fa la seva feina i no fa ni una mica més del que ha de fer. Un funcionari no dedicarà un extra pel bé del programa".
  • "També has de tenir en compte que és gent històricament maltractada per presentadors, productors...".
  • "Fan oposicions, entren al funcionariat i diuen "d'aquí ja no em mouen". Fan el que els diuen i ja està. En aquests llocs està mal vist treballar més del compte".
  • "Al final t'empeltes del que hi ha al voltant, una manca d'energia palpable".

A més, Jair Domínguez ha fet una distinció entre els buròcrates de la CCMA i els treballadors de productora com ell, que fa l'Està passant de la mà de Minoria Absoluta. "Tenim un esperit diferent que el dels funcionaris de TV3. Tenim altres projectes, anem rotant. Però si ets un càmera i fa 15 anys que enquadres el mateix pla, n'estàs fart per força. T'han xuclat la creativitat", apunta abans de mostrar la seva inquietud perquè "una persona que entra a la CCMA sense inquietuds artístiques, és allà perquè no és en un altre lloc".

En detall: Més enllà de la feina que fan els funcionaris de TV3, Jair Domínguez reitera la tesi que ja va defensar fa algunes setmanes l'actor Lluís Marco a 8tv: sobren persones empleades a la televisió pública. "Hi ha un excés de treballadors allà dins que, algú que sabés de números, s'hauria de mirar", ha apuntat.

Verge del Rocío: Sobre la polèmica de la Verge del Rocío durant la Setmana Santa, en Jair ha assenyalat que el CAC els va donar la raó i va confirmar que el gag entrava dins de la llibertat d'expressió. "Tocar religió i Andalusia és un còctel explosiu, estava claríssim que tindríem problemes. Mentre la Judit entrava en barrena, jo pensava que alguna cosa passaria", ha reflexionat.

Zona Franca: També s'ha referit a l'acomiadament de Manel Vidal de Zona Franca per l'acudit del PSC i una esvàstica. Defensa que TV3 va gestionar la situació "de manera bastant absurda", i que era evident que provocaria dimissions, com finalment va passar amb Joel Díaz. "Hi ha un problema de manca de visió. La CCMA creu que pot agafar els humoristes més destroyers, passar-los per un filtre i convertir-los en una cosa molt més light, apta pel partit que mana i que no ofengui ningú", ha sentenciat.

Per acabar: Abans de marxar, Jair Domínguez s'ha tornat a referir al masclisme que pateix Neus Rossell, copresentadora d'El Búnquer de Catalunya Ràdio, que a més és la seva parella. L'escriptor denuncia que la "invisibilitzen", malgrat que té el mateix pes al programa que en Peyu o ell mateix.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Televisió TV3 8TV