La Jungla
Francis Montesinos a la Pasarela Cibeles l'any 2015
Foto: Francis Montesinos a la Pasarela Cibeles l'any 2015 | Europa Press
Agressió sexual

Detenen un famós dissenyador per presumptes abusos sexuals a un menor

Temps de lectura: 2 minuts
Francis Montesinos a la Pasarela Cibeles l'any 2015
Foto: Francis Montesinos a la Pasarela Cibeles l'any 2015 | Europa Press

La policia ha detingut al dissenyador de moda Francis Montesinos per un presumpte delicte d'abús sexual a un menor de 15 anys. 

Què en sabem? La Guàrdia Civil ha detingut al dissenyador valencià per uns fets que haurien tingut lloc l'any 2022. 

  • El reconegut dissenyador de moda Francis Montesinos estava investigat des del passat mes d'octubre, quan va patir un assalt al seu xalet de Llíria.
  • Quan la policia va escorcollar el domicili del dissenyador, va trobar un vídeo on apareixia Montesinos amb una actitud sexual amb un menor d'origen magrebí. 

El motiu: El dissenyador va assegurar que el menor l'havia extorsionat i amenaçat un mes abans del robatori de difondre les imatges que havia gravat amb la col·laboració d'una tercera persona. 

En detall: La Fiscalia de Menors es va fer càrrec de la investigació i va acusar el menor d'un delicte contra el dret a la intimitat i de coaccions. 

  • Tot i això, quan s'ha visionat i analitzat el vídeo s'ha decidit detenir el dissenyador de moda. 

Què diu? Francis Montesinos assegura que quan es van produir els fets, el noi li havia assegurat que era major d'edat: "Tinc al mòbil una captura de pantalla en el qual diu que té 18 anys", assegurava el dissenyador. 

D'on venim: L'any 2014, Montesinos ja va ser detingut per dues denúncies per presumptes abusos sexuals a dos menors, un d'ells només tenia set anys. 

  • El dissenyador de moda va quedar en llibertat provisional la causa va ser arxivada pocs mesos després. 
  • La justícia sí que va condemnar a l'home que treballava per a ell com a assistent a quatre anys i sis mesos de presó per haver abusat d'un menor en el domicili del modista.