La Jungla
El cantant Loquillo, en una imatge d'arxiu
Foto: El cantant Loquillo, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Famosos

Loquillo, greument malalt, es nega a operar-se: "No faig plans per avançat"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
El cantant Loquillo, en una imatge d'arxiu
Foto: El cantant Loquillo, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Loquillo travessa un moment delicat. El cantant del Clot arrossega una greu malaltia al coll, des de fa alguns anys, i no vol ser operat. És per això que evita fer plans a llarg termini, sempre amb el dubte del que pugui passar l'endemà. Una dura realitat que ha inspirat l'últim tema del seu nou disc.

Què en sabem? Tal com ha explicat ell mateix en una entrevista a la Cadena SER, la cançó va ser escrita quan van diagnosticar-li la malaltia.  "Dejadme morir, morir en pie. Dejadme morir, dejadme vivir. Dejadme brindar, dadme de beber", diu el tema que demana llibertat per esprémer la vida fins al final; i és que així és com afronta la seva complicada situació personal.

Què diu Loquillo?

  • "A mi se'm va diagnosticar una malaltia greu al coll".
  • "Em van donar l'opció d'operar-me i vaig dir que no. Vaig dir, això dura el que hagi de durar".
  • "De moment estic bé, però no faig plans per avançat des de fa alguns anys".
  • "Gaudeixo de la vida, intento fer feliç els altres i estimo la música perquè és el que em fa viure".
  • "Espero que tot vagi pel bon camí i això es resolgui".

En detall: Loquillo ja havia revelat el 2021 a Diario Médico que havia estat diagnosticat d'un goll multinodular de tiroide, que provoca un creixement descontrolat de la glàndula. Havia anat al metge després d'adonar-se que no podia cordar-se les camises fins al coll, i va descobrir aleshores la gravetat de la situació.

A més, la patologia comporta riscos seriosos, com la possibilitat de desenvolupar problemes respiratoris, en el cas que el goll creixi al damunt de la zona del tòrax i impedeixi el correcte flux d'aire; o l'evolució de la malaltia en un càncer de tiroide. És per això que li van oferir l'opció de la cirurgia, que Loquillo va descartar pel perill que pogués afectar les cordes vocals.

Un altre apunt: Sobre la probabilitat que el goll evolucioni finalment en un càncer, l'artista barceloní ha recordat que la seva dona, l'escriptora basca Susana Koska, lluita contra un càncer de mama des de 2011. "Ho hem de viure amb molta dignitat, i jo tinc un bon exemple. Visc amb una persona que fa 12 anys que lluita contra el càncer. Mai m'he amagat. Si he de buscar un exemple d'actitud i valentia, el tinc a casa. Això dona coratge", ha reivindicat.

Per acabar: Loquillo promet mantenir-se sobre els escenaris mentre la salut li ho permeti, així que ja es prepara per la seva propera gira per Espanya, que comença dijous 25 de maig i s'allargarà durant tot l'estiu. Així, fins que el cos aguanti.

Categoria: La Jungla