La Jungla
Captura de pantalla del programa Polònia
Foto: Captura de pantalla del programa Polònia | Principal
Televisió

Trias surt de l'armari amb Borràs i Turull a 'Polònia': "Soc convergent"

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de pantalla del programa Polònia
Foto: Captura de pantalla del programa Polònia | Principal

L'últim programa del Polònia de TV3 s'ha centrat en la campanya electoral i les eleccions municipals d'aquest diumenge 28 de maig. Una de les víctimes dels humoristes ha estat el candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias. 

Què en sabem? El programa de sàtira política s'ha centrat en el candidat de Junts que opta a l'alcaldia de Barcelona i en els principals dirigents de la seva formació política. 

  • El Polònia ha fet una metàfora de la típica situació familiar, més comuna en les famílies d'abans, quan un dels fills anunciava la seva orientació sexual als seus pares.

En detall: El gag transcorre al menjador d'una casa familiar. A taula, menjant, hi ha tres persones: la presidenta de Junts, Laura Borràs, el candidat de Junts a la capital catalana, Xavier Trias, i el secretari general del partit, Jordi Turull. 

  • Tots tres seuen al voltant d'una taula. Turull s'interessa per com la va campanya electoral a Trias. Aquest respon que positivament. És en aquest moment que Borràs li retreu que "d'estelades se'n veuen ben poques". 
  • La tensió de la família fictícia augmenta amb el comentari de la presidenta suspesa del Parlament: "Què passa? Què hem de fer veure que no veiem res?". 
  • Després de diferents estires i arronses Trias decideix confessar-se i reconeix la seva "orientació" política: "Saps què, fa temps que us vull dir una cosa sobre la meva orientació. Jo soc convergent". 

Context: El programa de la pública ha volgut fer referència a l'estratègia que ha seguit Trias durant la campanya electoral. Ha amagat el símbol de Junts als cartells i mítings que ha celebrat, i ha procurat no centrar el seu discurs en l'independentisme. 

  • Borràs i Turull també han tingut un paper molt secundari durant la campanya electoral del candidat de Junts. La presidenta del partit i el secretari general només van fer costat el candidat en el tret de sortida cap al 28-M, però després han prioritzat les visites arreu del territori.
  • Si bé els líders de Junts no han aparegut pràcticament a la campanya del candidat a Barcelona, algunes figures destacades del partit com els exconsellers Quim Forn i Josep Rull han participat en alguns dels seus actes.