La Jungla
L'actriu Bàrbara Mestanza, aquest dijous a 'El Circ'
Foto: L'actriu Bàrbara Mestanza, aquest dijous a 'El Circ' | 8tv
Famosos

Colpidor relat de l'actriu Bàrbara Mestanza, víctima d'agressió sexual: "No em podia moure"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
L'actriu Bàrbara Mestanza, aquest dijous a 'El Circ'
Foto: L'actriu Bàrbara Mestanza, aquest dijous a 'El Circ' | 8tv

Bàrbara Mestanza, popular actriu catalana de The Mamzelles, publica Sucia, el llibre inspirat en l'obra de teatre sobre una agressió sexual que ella mateixa va patir. Aquest dijous a la nit, l'artista coneguda per Amar es para siempre d'Antena 3 i Oh Happy Day de TV3, n'ha parlat a 8tv.

Què en sabem? A El Circ de Frank Blanco, Mestanza ha recordat els abusos d'un home que a priori havia de fer-li només un massatge. Sense que ella ho pogués ni imaginar, a mig massatge va agredir-la sexualment. Va passar l'any 2015 al barri madrileny de La Latina, i tant el llibre com l'obra de teatre han estat un bàlsam perquè l'actriu pogués refer-se.

Què diu Bàrbara Mestanza?

  • "Jo estava estirada i aquest senyor va començar a fer el que va fer".
  • "Primer sents que no estàs present, com si fossis un fantasma".
  • "Després dius, "això no està passant". Fins al punt que es fa tant evident que és impossible negar-ho".
  • "Des del moment més extrem de l'agressió, fins al final, no recordo res. De la resta sí que recordo tots els detalls".
  • "Imagina com és el cap, que és capaç de dir "això no ho puc suportar" i fer blackout".

A més, Mestanza recorda la rigidesa del seu cos durant l'agressió, que va immobilitzar-se sense que pogués actuar. "Estava tensa, però involuntàriament. No em podia moure, em feia mal. Vaig estar un parell de dies com si hagués tingut un accident", ha detallat a 8tv.

En detall: L'actriu reflexiona també sobre per què no recorda res dels moments més crítics de l'agressió. "Dissociar-te no passa només amb els abusos. És un mecanisme del cervell, perquè si connectes amb aquell patiment i aquell dolor, les conseqüències són devastadores i no es poden suportar". Una supervivent.