La Jungla
Abril Cols, durant el seu viatge a Tanzània
Foto: Abril Cols, durant el seu viatge a Tanzània | Instagram
Influencers

Famosa 'influencer' catalana confessa haver falsejat vacunes i causa indignació

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Abril Cols, durant el seu viatge a Tanzània
Foto: Abril Cols, durant el seu viatge a Tanzània | Instagram

Abril Cols és al punt de mira per l'última confessió que ha fet durant el seu comentadíssim viatge a Tanzània. Amb total naturalitat, potser sense ser conscient de la gravetat del que estava explicant, la popular influencer de Barcelona ha assegurat que ha pagat per falsejar el certificat de vacunació abans d'entrar al país.

Què en sabem? Abril Cols és a Tanzània de vacances des de finals de maig. Un viatge pel qual, les autoritats locals, van demanar-li el certificat de vacunació contra la febre groga quan va aterrar a la ciutat més gran del país, Dar es Salaam. Però no el duia, perquè no s'havia vacunat abans de marxar de Barcelona. La seva solució, pagar als agents per un document fals.

Què diu Abril Cols?

  • "No sabia que era obligatòria la vacuna contra la febre groga, a internet deien que era opcional".
  • "Quan arribes a l'aeroport, t'obliguen a posar-te-la. Si no, no pots entrar al país".
  • "Nosaltres vam demanar si podien falsificar-ho i la resposta va ser que sí, així que tenim certificat però no vacuna".
  • "No em refio de posar-me la vacuna en un país com Tanzània, ho sento".

En detall: Les paraules d'Abril Cols, al seu compte d'Instagram, han generat una onada de reaccions contra ella, entre acusacions de falta de responsabilitat i de posar en risc la salut dels altres. Davant de l'allau de comentaris, la tiktoker s'ha tornat a pronunciar, aquesta vegada per aclarir que la vacuna només és obligatòria per les persones que viatgen des d'un país endèmic.

A més, aquesta no és l'única polèmica d'Abril Cols durant les seves vacances a l'Àfrica. La influencer suma pràcticament una polèmica per cada dia de viatge. El primer, per fer-se fotos amb estrelles de mar i treure-les de l'aigua, que pot matar-les; i el segon, per retratar-se abraçant nens tanzans i pujar les imatges a internet.

Qui és Abril Cols? Amb 24 anys, és una de les influencers catalanes més seguides a les xarxes socials. Acumula més de 4 milions de seguidors a TikTok, i un milió més a Instagram. De fet, l'exemple que ha donat als adolescents durant el seu viatge a l'Àfrica ha estat una de les crítiques més repetides que ha rebut els darrers dies.