Meteo i Serveis
Foto: | Europa Press
Rodalies

Catalunya tindrà 69 trens de Rodalies i 32 Mitja Distància més

Foto: | Europa Press

Renfe executarà abans de final d'any l'opció de compra dels 69 trens de Rodalies i 32 Mitja Distància que es destinaran a la xarxa ferroviària de Catalunya. 

Per què és important? El Govern i els usuaris de Renfe reclamen millores en els serveis, a més d'invertir més diners per millorar les infraestructures.

D'on venim: L'adquisició, per valor de 897,3 milions d'euros, va ser autoritzada pel govern espanyol el 19 d'octubre passat i es fa al marge del contracte programa pendent de signar amb la Generalitat.

En profunditat: Fins fa poc, la firma d'aquest contracte per part del Govern era una condició indispensable per tirar endavant la compra dels trens.

  • "Renfe ha iniciat les converses amb els fabricants per concretar l'adquisició dels 101 trens addicionals, els contractes de la qual s'elevaran al Consell d'Administració i es preveuen firmar en les pròximes setmanes", ha confirmat en un comunicat l'operadora ferroviària.

A més: Fa tres setmanes, el govern espanyol va autoritzar Renfe a endeutar-se fins a un màxim de 879,3 milions d'euros per dur a terme la compra de 69 trens de Rodalies i 32 Mitja Distància per destinar-los a la xarxa ferroviària de Catalunya. 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Renfe