Meteo i Serveis
Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | Rober Solsona / Europa Press
Temps

Les pluges deixen sense llum 6.600 cases a les Terres de l'Ebre

Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | Rober Solsona / Europa Press

Les pluges superen els 250 litres als Ports i deixen uns 6.600 abonats sense llum a les Terres de l'Ebre aquest dissabte 12 de novembre.

Per què és important? Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat aquest dissabte davant la previsió de pluges intenses al Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta.

En xifres: Les pluges concentrades a les Terres de l'Ebre ja han deixat registres superiors als 250 litres al Parc Natural dels Ports (256,2 litres fins a les 13 hores).

  • També quantitats que voregen els 100 litres en poblacions com Ulldecona i la Sénia. 

Al detall: Les precipitacions no generen incidències destacables i els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida relacionada amb les tempestes. 

  • La principal afectació de l'episodi és la manca de subministrament elèctric a uns 6.660 abonats d'una dotzena de municipis de les Terres de l'Ebre, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil.
  • L'avaria s'ha produït de matinada i la companyia assegura que manté les tasques de reparació per restablir la llum al més aviat possible.

Què fer?

  • Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l'aire lliure.
  • Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.

A partir d'ara: Les autoritats fan el seguiment de la situació dels barrancs de la zona dels Ports, atesa la quantitat de pluja acumulada en aquesta zona i de l'increment de cabal del riu Algars.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Tarragona Pluja