Meteo i Serveis
El pantà de Darnius-Boadella
Foto: El pantà de Darnius-Boadella | ACN
Sequera

Alerta per sequera a l'àrea de Barcelona: quines restriccions hi haurà?

El pantà de Darnius-Boadella
Foto: El pantà de Darnius-Boadella | ACN

El Govern declararà aquest dimarts l'alerta per sequera a Barcelona i l'àrea metropolitana. Les restriccions ja afectaran 6,7 milions de persones, però en cap cas afectaran l'aigua de boca.

Per què és important? Amb l'entrada d'aquesta alerta, hi haurà 26 comarques en alerta i 550 municipis afectats.

  • Les restriccions s'aplicaran en els àmbits Darnius-Boadella i Ter-Llobregat. 

Situació actual: Actualment, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) apunta que la capacitat dels embassaments catalans es troba només al 33%. Una xifra preocupant i baixa provocada per la falta de pluges.

  • De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d'aigua al dia a Catalunya.

Què diu: En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha explicat que l'alerta implicarà la reducció de l'ús de l'aigua per a reg agrícola, per a usos ramaders, per als industrials, per a usos recreatius que impliquin reg i per a altres usos recreatius. 

  • Jordà ja destacat que els ciutadans no notaran les restriccions en l'ús de l'aigua, però sí que haurien de veure que "els fons no van a dojo o que el Parc Agrari no es rega amb la proporció habitual". 

Previsions: La consellera ha assegurat que no hi haurà talls d'aigua que puguin afectar a la població i ha apuntat que es preveu que aquest hivern plogui més del que és usual, però que aquestes precipitacions no "salvarien la sequera". 

  • Jordà ha detallat que se celebrarà una comissió interdepartamental aquest dimarts per informar el Govern i que després el director de l'ACA firmarà l'alerta per sequera en aquests dos àmbits.